Tovább örökíteni a hagyományokat – ez volt a célja annak a rendezvénynek, amit a Jaminai Közösségi Házban tartottak. A hétvégén a legkisebb generációnak próbálták átadni azokat a kolbász- és süteménykészítési praktikákat, amiket egy csabai lakosnak tudnia kell.
A Civil Polgári Egyesület egyik tagja elárulta, mitől is jó a Csabai kolbász.
– A lényege az, hogy ne legyen túl fiatal a disznó. Egy kicsit keményebb legyen a húsa, gondolva a vastag kolbász minőségére, mert fiatal húsból nem annyira jó – mondta el Kelle Mihály, hozzátéve, hogy ebben a régióban a "tótos kolbász" készítésének van nagy hagyománya.
Egy pályázatnak köszönhetően tudták megszervezni az egész napos programot – mondta el Horváth László. Az egyesület elnöke hozzátette: minél több hagyományt szeretnének átadni az unokáknak.
– Próbáljuk a minél kisebb gyerekeket bevonni, azoknak megmutatni, hogyan készül a kolbász, tovább őriztetni velük a hagyományt, hogy igazi csabaiként tanulják meg a kolbászkészítést – fogalmazott a Polgári Összefogásért Egyesület elnöke, Horváth László.