Cél a csabai hagyományok megőrzése

2018. február 7. 08:58 | Szendi Rita

Tovább örökíteni a hagyományokat –  ez volt a célja annak a rendezvénynek, amit a Jaminai Közösségi Házban tartottak. A hétvégén a legkisebb generációnak próbálták átadni azokat a kolbász- és süteménykészítési praktikákat, amiket egy csabai lakosnak tudnia kell.

A Civil Polgári Egyesület egyik tagja elárulta, mitől is jó a Csabai kolbász.

– A lényege az, hogy ne legyen túl fiatal a disznó. Egy kicsit keményebb legyen a húsa, gondolva a vastag kolbász minőségére, mert fiatal húsból nem annyira jó – mondta el Kelle Mihály, hozzátéve, hogy ebben a régióban a "tótos kolbász" készítésének van nagy hagyománya.

Egy pályázatnak köszönhetően tudták megszervezni az egész napos programot – mondta el Horváth László. Az egyesület elnöke hozzátette: minél több hagyományt szeretnének átadni az unokáknak.

– Próbáljuk a minél kisebb gyerekeket bevonni, azoknak megmutatni, hogyan készül a kolbász, tovább őriztetni velük a hagyományt, hogy igazi csabaiként tanulják meg a kolbászkészítést – fogalmazott a Polgári Összefogásért Egyesület elnöke, Horváth László.

 

 

 

Itthon

1344 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 93 beteg

1344 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 358 317 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 93 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 11 904 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 239 880 fő, az aktív fertőzöttek száma 106 533 főre csökkent.
09:05
FEL