Bűvösebbnél bűvösebb patkókat díjaztak a Jókai színházban

2017. november 25. 11:28 | behir

A Békéscsabai Jókai Színház aulájában vehette át az a tíz gyermek a díját, aki az évad első gyermekelőadásához, A bűvös patkóhoz kapcsolódóan készített egy-egy  patkót, hogy segítsen Bumburi bohócnak megmenteni a Világfát!

Szebbnél szebb, ötletesebbnél ötletesebb bűvös patkókat készítettek gyerkőcök a megye településeinek iskoláiból és óvodáiból. A gyerekek nagyon kreatívak voltak ugyanis készültek patkók textilből, gyöngyből, krepp papírból, de még lego kockákból is. A kis alkotók kitettek magukért több, mint száz bűvös patkó készült a felhívásra, amelyre számtalan kreatív megoldás született - árulta el Seregi Zoltán a teátrum igazgatója.

A zsűri a tíz legötletesebb alkotást díjazta. A gyerek jutalma az volt, hogy a Szarvasi Arborétumban tölthetnek el egy napot családjukkal dr. Hanyecz Katalin igazgató asszony jóvoltából, aki azt is elmesélte, hogy bár olyan idős fa nincs az arborétumban, mint  a mesebeli Világfa, de így is számos érdekességet nyújt az arborétum minden évszakban. Az eredményhirdetés közös sütizéssel és teázással zárult és persze nem maradt el a közös fotózkodás Bumburi bohóccal.

A díjazottak: a mezőkovácsházi Szabó Petra préselt, őszi falevelekből ragasztott alkotás; a gyulai Rotár Botond mézeskalács munkája; a békéscsabai Fésűs Attila lego patkója; a békési Nagy Barbara bohócorrban végződő bűvös patkója; az újkígyósi Rákóczi Kolos gumi szilikonból készült pályaműve; a békési Gajdács Gábor világítós rézpatkója; a gyomaendrődi Ökrös Nóra kitömött, textil patkója; a sarkadi Bondár Bence cérnával körbehurkolt fapatkója; a békési Braun Melinda Debóra patkó alakú mézeskalácsa; valamint a békéscsabai Jantyik Nóra fából készült díszes faragványa.

Forrás: Békéscsabai Jókai Színház 

 

 

További programok »

FEL