Bronzért küzdött a BRSE U19-es csapata az országos döntőben

2022. május 29. 15:58 | Csiffáry Zsuzsanna

Az elmúlt három hétvégén a mini, a serdülő és a gyermek korosztályban már eldőlt a bajnoki cím sorsa, péntektől vasárnapig a fináléba jutott hat-hat fiú- és leány csapat Székesfehérváron, illetve Békéscsabán mérte össze erejét.

– A Magyar Röplabda Szövetség történetében ritka, hogy egy klub három országos utánpótlás döntőt rendez egymás után. Nagy büszkeséggel tölt el az, hogy ez idén Békéscsabán valósult meg. Amikor a Békéscsabai Röplabda Akadémia projektet megvalósítottuk, a Magyar Röpladba Szövetséggel elhatároztuk, hogy hétről-hétre olyan utánpótlás rendezvényeket szervezünk, amelyek optimális körülményeket biztosítanak a jövő generációjának. Három hete kezdtük az U17-es bajnoksággal, azt követte az U15-ös, most hétvégén pedig az U19-es korosztály mérkőzésére került sor – mondta el Baran Ádám, a Békéscsabai Röplabda Egyesület elnöke. 

A BRSE U19-es csapata vasárnap a Vasas SC-vel mérte össze erejét, amely során a vendégek javára dőlt el a mérkőzés 3:0-s végeredménnyel. Az utánpótlás vezetőedzője, Nagy Attila szerint most gyengébben teljesített a csapat. 

– Nagyon fáradtak voltunk, a hétvége is nehéz volt, talán annyival voltunk hátrányban az ellenféllel szemben, hogy pénteken éjfélkor fejeztük be a csoport küzdelmeket. Többek között az is megviselte a csapatot, hogy elvesztettük az első számú irányítónkat, és ebben a korosztályban nincs másik irányítónk. Nem úgy játszottunk, ahogyan az tőlünk elvárják. Gyengébbek voltunk most, ami nem az irányítón múlik. Mindent összevetve reális eredmény született és gratulálok az ellenfélnek, akik nagyon jól játszottak – fogalmazott a vezetőedző. 

Nagy Attila hangsúlyozta, hogy csalódottak az országos döntő negyedik helye miatt, de mint mondta a sport arra is tanítja a sportolókat, hogy elfogadják a vereséget. Hozzátette, azért fognak küzdeni, hogy a következő országos döntőben sokkal erősebb legyen a hazai csapat. 

Radnai Lili, a BRS U19-es csapat játékosa megerősítette edzője kijelentését, amely szerint mindenki igyekezett, bár nagyon erős volt a széria, és a játékosok java elfáradt az országos döntőben. 

Galéria

 

További programok »

Itthon

Együk színesre az agyunkat, testünket és a lelkünket – színek a tányéron

A mentális és fizikai egészségre mindig vigyázni kell. Nem is gondolnánk, mennyi mindenre van hatással az, amit elfogyasztunk. Kicsi gyerekként, amikor az emberről a szülei féltőn gondoskodnak és ráripakodnak egy kevésbé kedvelt étel elfogyasztásánál azzal, hogy "nem azért esszük, mert finom, hanem azért, mert jó!", szenvedésnek élhetjük meg a színes étrendet. Fiatal felnőttként az ember rájön, nagy érték volt ez a gondoskodás.
15:11
FEL