Pálinka a Konyhában - az étel-ital nemcsak táplálék

2023. március 12. 13:53 | Csiffáry Zsuzsanna

Péntek délután, Orosháza és Térsége Gazdakör és a Pálinka Klub Tagozat megrendezte a Pálinka a konyhában gasztronómiai rendezvényét, amelyen közel nyolcvanan vettek részt. Az esemény célja a minőségi étel és ital fogyasztás kultúrájának terjesztése.

A Pálinka a konyhában című gasztronómiai rendezvényt péntek délután tartotta meg az Orosháza és Térsége Gazdakör és a Pálinka Klub Tagozat, az Alföld Gyöngye Hotel Éttermében. Az eseményen Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke, Venesz-díjas mesterszakács készítette el a menüt.

– Az ételek elkészítésénél figyelembe kellett vennem az est főszereplőit, azaz a húsokat. A gasztronómiai programon leginkább kacsa, hal, szarvas hús szerepel, amelyhez kiváló a barackpálinka. Izmosabb húsok esetében, mint például egy hátszín, szilva vagy kökény pálinkát kellene felhasználnom – avatta be stábunkat Prohászka Béla. 

Brlázs Róbert, az Orosháza és Térsége Gazdakör elnöke hangsúlyozta, a rendezvény célja a minőségi gasztronómia terjesztése. 

– A rendezvény a Pálinka Klub tagozathoz kapcsolódik. Itthon, és Békéscsabán is több pálinka klub van, amelyek a magyar hungarikummal foglalkoznak, és a minőségi italkultúrát valamint a pálinka fogyasztást népszerűsítik. Ezen felbuzdulva alakult meg a Pálinka Klub Tagozat is, amelynek szintén ez a célja. Szeretnénk az emberek gondolkodásmódját átterelni a mennyiségi fogyasztásról a minőségi étel- és italfogyasztásra. Azt gondolom, hogy az étel nemcsak táplálék, de érzéseket és élményeket is képes kiváltani. És ez a másik célunk, hogy minden étkezéshez pozitív élmények kapcsolódjanak. Ehhez meg kell teremteni a minőségi ételek fogyasztásának kultúráját, valamint a minőségi italfogyasztást is – nyomatékosította a gazdakör elnöke.

 

Az est menüje 

- Barack pálinkával ízsített vendégváró pogácsa

- Füstölt kacasmell-gönci barack pálinkás kompóttal

- Barack pálinkával illatosított édesburgonya krémleves sonka ropogóssal és kolbász morzsával

- Busaderék rozmaringos köntösben roppanós salátával barack pálinkás citrusos mártással

- Szarvas érmék barack pálinkában pácolt gombákkal 

- Pilvax tányér desszert pilvax kávé likőrízesítés barack pálinkában érlelt gyümölcsökkel 

 

További programok »

FEL