Bringatúra az ecsegi pipacsmezőkön

2022. május 24. 12:10 | behir.hu

Kerékpártúrát szervez május 31-én 10 órai kezdettel a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság a dévaványai ecsegi pusztán.

A közel 25 kilométeresre tervezett kirándulás alkalmával nem csupán sportolhatnak, hanem botanikai, kultúrtörténeti és madártani ismereteket is szerezhetnek a résztvevők. A találkozó helyszíne május 31-én 10 órai kezdettel a dévaványai Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpont.

A résztvevők saját biciklivel is közlekedhetnek, azonban korlátozott számban kölcsönzésre is lehetőség adódik a látogatóközpontban.

A Körös-Maros Nemzeti Park arról adott tájékoztatást, hogy az út során az Ördögsánc mellett haladnak el, melynek történetéről és botanikai értékeiről érdekes információkat lehet megtudni. Ebben az időszakban feltehetően virágzik egyebek mellett a réti imola, a szarkaláb, a ligeti zsálya és a nyári hérics. A különböző ecsetpázsitok, a sziki pozdor, mezei tarsóka és az ebszékfüvek szintén szép látványt nyújtanak - teszik hozzá.

Elkerekeznek a Finta-kút mellett is, s megismertetik a résztvevőket annak különleges történetét. A Hortobágy-Berettyó folyó töltésén haladva megfigyelhetik a táplálék után kutató szürke és pásztorgémeket, kócsagokat, réceféléket. Azt is ismertetik, hogy a madarak megfigyelése okán érdemes lesz mindenkinek kézi távcsövet is magával vinni.

A túrán csak előzetes bejelentkezéssel lehet részt venni, s minimum hat fő jelentkezése esetén indul. A részvételi díj minimális, 700 Ft. További információk és előzetes bejelentkezés Csontos Alexandra, területi turisztikai ügyintézőnél a +36-30/687-0803 telefonszámon.

További programok »

Bringázzunk együtt!

FEL