Bringára magyar – 40 kilométert teljesítettek a kerékpározás népszerűsítéséért

2020. február 29. 11:39 | Hidvégi Dávid

A Csabagyöngye Kulturális Központtól indultak el a Bringára magyar elnevezésű kezdeményezéshez csatlakozók, akiknek célja a kerékpározás népszerűsítése és a csabai kerékpárosok közötti kapcsolattartás erősítése. Az irány Doboz – Szanazug – Ajtós – Gyula – Fényes volt, a túra kiinduló és végpontja is a megyeszékhely, így egy 40 kilométer hosszú nagy kört tettek a kerékpárosok.

Mint ahogyan azt már az Aktuális című magazin műsorunkban is előre beharangoztuk, szombaton délelőtt 9 órakor indult útjára egy csapat két keréken, amelynek tagjai csatlakoztak a Bringára magyar csoport kezdeményezéséhez. Az egyik résztvevő elmondta: azért csatlakozott a túrához, mert a kerékpározáshoz kiváló az idő és szép az a táj, amin végigtekernek. Megyeri Ágnes hozzátette: számára nem nehéz a táv, hiszen akár 200 kilométert is lebiciklizne.

 

 

– Jó lenne, ha minél többen kerékpárral járnának az iskolába és dolgozni, de a KRESZ szabályait betartva – fogalmazott a túrázó.

A kezdeményezés egyik fő célja a mozgás, a biciklizés népszerűsítése mellett az, hogy erősödjön a kapcsolattartás a békéscsabai kerékpáros közösség tagjai között. A Bringára magyar csoport alapítója kiemelte: ez nemcsak a megyeszékhelyen, hanem egész Békés megyében fontos lenne, amelynek része lehetne az élmények megosztása, a túrákon való részvétel és a közös baráti beszélgetések. Erdei-Kovács Zsolt - aki maga is naponta biciklizik, hiszen kerékpárral jár át Békéscsabáról Gyulára dolgozni - hangsúlyozta, hogy a napokban ő már végigtekerte a távot és bár a gát még vizes, azért alkalmas a közlekedésre.

 

 

– A tesztkör alkalmával tapasztaltam, hogy olyan alacsony a vízszint, hogy akár be is lehet sétálni a Körösön lévő szigetekre. Ha erre van igény, akkor megállunk. Láttam darumadarakat, láttam ölyveket, őzeket és mindenféle állatot. A természet gyönyörűen szép, hiszen kezdi bontogatni a rügyeit és a virágait, úgyhogy csodás élményekre számítok – részletezte az alapító.

Erdei-Kovács Zsolt úgy fogalmazott: megfontolás alatt van egy jótékonysági kerékpáros rendezvény megszervezése, amellyel a nagyszalontai gyermekotthon lakóit támogatnák. Hozzátette: nem tudja még, hogy ezt idén nyáron sikerül-e megszervezni, hiszen egy határon átnyúló túra megrendezése jóval összetettebb.

 

További programok »

FEL