A térségi turisztikai együttműködést erősítik

2018. október 27. 09:21 | behir

„Turizmus Békéscsabán – helyzetkép és szemléletformálás” címmel tartottak konferenciát békéscsabai és gyulai résztvevőkkel október 18-án Békés Megyei Könyvtárban található KOLLABOR-ban.

A most második alkalommal megszervezett rendezvény a turisztikai szektoron belüli térségi együttműködés fontosságára és jelentőségére helyezte a hangsúlyt. A szeptember 27-i első konzultáció folytatásaként életre hívott szakmai fórumra most is békéscsabai és gyulai résztvevőket vártak a szervezők. A közel 50 érdeklődőt a házigazda nevében Éber Tamás köszöntötte, és bemutatta a KOLLABOR tevékenységét.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő a Békéscsaba-Gyula térségi turisztikai együttműködés jelentősége mellett az ágazatban nélkülözhetetlen innovációra hívta fel a résztvevők figyelmét köszöntőjében. A szakmai előadások sorát H. Molnár Judit nyitotta, aki a turizmus terén fontos kulcskompetenciákról és a szektoron belüli együttműködésben rejlő lehetőségekről beszélt. Végül két sikeres, összefogáson alapuló és szinergiákat kiváltó „jó gyakorlattal” ismerkedhettek meg részletesebben az érdeklődők. Dombi Ildikó a gyulai kulturális intézmények kooperációját, Kun Miklós pedig a Gyulai Várfürdő turisztikai kapcsolatrendszerét mutatta be.

A tervek szerint jövő év elején tovább folytatódnak a békéscsabai és gyulai turisztikai szolgáltatók részvételével zajló, az együttműködés erősítését szolgáló fórumok, melyek megalapozhatják a települések kiemelt turisztikai térséggé nyilvánítását.

 

Forrás: Békéscsabai Turisztikai Egyesület

FEL