Bő egy hónap szünet után újra tétmérkőzést játszanak a csabai kézisek

2019. december 27. 18:47 | Papp Ádám Sándor

Közel másfél hónapos szünet után újra pályára lép a Békéscsabai Előre NKSE a női kézilabda NB I-ben. A csabai csapat december 29-én vasárnap 18 órától a hatodik helyezett Váci NKSE együttesét fogadja a városi sportcsarnokban.

A Békéscsabai Előre NKSE az Alba FKC ellen lépett pályára utoljára november 15-én, akkor 3 góllal maradt alul a tabella 7. helyezettjével szemben. Marincsák Nikolett elmondta: a lehető legjobbkor jött a bő egyhónapos szünet, hiszen volt idejük felkészülni a következő hetek, hónapok kihívásaira.

– Egy elég kaotikus őszön vagyunk túl. Ez a pihenő szerintem jót tett nekünk, így volt időnk rá, hogy egy kicsit rendet tegyünk a fejünkben és fizikálisan felkészüljünk a folytatásra. Nagyon várjuk, hogy újra elkezdődjön a bajnokság, szeretnénk jól kezdeni és jól lezárni ezt az évet és megverni a Vácot – fogalmazott Marincsák Nikolett.

A csabaiak vezetőedzője elmondta: a szünet alatt több edzőmérkőzést játszott a csapat és bizakodásra ad okot a mutatott játék képe. Horváth Roland kiemelte: kemény mérkőzésre számít a Vác ellen, azonban jó védekezéssel és gyors ellentámadásokkal nem lehetetlen a győzelem.

– Úgy gondolom, hogy meg lehet őket állítani. Egy nagyon jó, fiatal csapatról van szó, amely csak erősödött a Ferencvárostól érkező védőjátékos jóvoltából. Barbara Arenharttal a kapuban – mindannyian tudjuk, hogy még mindig a világ legjobb kapusai között tartják számon  – nehéz dolgunk lesz, de ha őt meg tudjuk babonázni, kellemetlen helyzetbe tudjuk hozni hazai pályán, így lehet sanszunk – taglalta a csabaiak szakvezetője. 

Horváth Roland csapata az NB I tizenegyedik fordulójában vasárnap este 18 órától lép pályára, a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban.

FEL