Kézilabda: Mosonmagyaróváron folytatja az Előre NKSE

2020. február 14. 09:42 | Papp Ádám Sándor

A Mosonmagyaróvár otthonában folytatja pénteken az Előre NKSE női kézilabdacsapata az NB I küzdelmeit. A csabai lányok szombati sikerük után magabiztosan várják a tabella kilencedik helyezettje elleni rangadót.

A viharsarki gárda elsöprő sikert aratott legutóbbi bajnoki mérkőzésén, amikor az MTK Budapest gárdáját fogadta hazai környezetben. A csabai kézilabdás lányok kilenc góllal verték meg a tabella 8. helyezettjét. A 8 találatig jutó új igazolás, Ivana Mitrovic brillírozott az Előre NKSE csapatában, de a debütáló hálóőr, Dragica Tatalovic is kivette a részét a sikerből parádés védéseivel.

– Nagyon örülök annak, hogy sikerült győznünk az MTK ellen, számomra különösen sokat jelent, hiszen első mérkőzésemet játszottam Békéscsabán. Egy fiatal, de harcos csapatunk van. Bízom abban, hogy az előző mérkőzésen mutatott játékunkat tovább tudjuk vinni a szezon hátralévő részére – fogalmazott a csabaiak szerb kapusa.

A Mosonmagyaróvár utolsó öt mérkőzéséből kettő végződött győzelemmel, kettő vereséggel és egy döntetlennel. A tabella 8. helyét elfoglaló együttes legutóbb a Vác otthonában szenvedett 30:25-ös vereséget, azonban a csabaiak játékosa, Marincsák Nikolett szerint képesek erősebb ellenfelek ellen is meglepetést okozni.

– Egy nagyon jó csapat, főleg hazai pályán hoznak olyan mérkőzéseket is, amelyek meglepetésszámba mennek. Egy nagyon jó mérkőzésre számítok, de ha tudjuk folytatni ezt a lendületet és ebből erőt tudunk meríteni, akkor szerintem ott is meglepetést tudunk okozni – hangsúlyozta az irányító.

A Békéscsaba – Mosonmagyaróvár női kézilabda NB I-es találkozó pénteken 18 óra 30 perckor kezdődik a mosonmagyaróvári UFM Arénában.

További programok »

Sport

A kutyák meghajolnak a játék előtt, de miért?

A kutyák testbeszéde meglehetősen egyedi, a jeleket pedig általában a gazdik könnyen értelmezik, miértjüket azonban kevesebben tudják. Az egyik ilyen tipikus póz, amikor az eb meghajol, fejét a földhöz közel helyezi, hátsó felét pedig felemeli. Miért épp így hív játékra?
18:39
FEL