Kézilabda: A BL címvédő otthonában lép pályára az Előre NKSE

2020. március 3. 10:34 | Papp Ádám Sándor

A Bajnokok Ligája-címvédő otthonába látogat szerdán a Békéscsabai Előre NKSE női kézilabda csapata az NB I 18. fordulójában. Ugyan a pontszerzésre csekély esélye van a csabai lányoknak, bíznak abban, hogy tapasztalatgyűjtés szempontjából hasznos találkozó áll előttük.

Horváth Roland együttese legutóbb február 24-én játszott bajnoki mérkőzést, hazai pályán a rivális Debrecen ellen. A zárt kapuk mögött rendezett kelet-magyarországi rangadón a fehér mezes vendégek győztek 8 góllal.

– Először is nagyon sajnálom, hogy nem tudtuk megtartani itthon a két pontot. A mérkőzés elejétől sokat hibáztunk és sokszor voltunk emberhátrányban is. A második félidőben próbáltuk a hibákat kiküszöbölni, de sajnos a végén már csupán futottunk az eredmény után. Szeretném megköszönni a szurkolóknak, hogy kint, a hidegben végig támogattak minket és szurkoltak nekünk – fogalmazott a csabai irányító, Kovács Anett.

A viharsarki csapat a vereséget követően továbbra is 4 pontra áll a bennmaradást jelentő 12. pozíciótól. Ráadásul szerdán sem vár könnyű mérkőzés Horváth Roland játékosaira, hiszen a Bajnokok Ligája-címvédő Győr otthonába látogatnak. A világsztárokkal tűzdelt ellenfél eddig 18 győzelemmel és 1 vereséggel listavezető a hazai pontvadászatban.

– Világsztárok ellen mindig nehéz, de csapatként kell küzdenünk. Nem úgy utazunk oda, hogy mi vagyunk az esélyesek. Az esélytelenek nyugalmával léphetünk pályára, így felszabadultan játszhatunk és gyakorolhatunk az elkövetkező mérkőzésekre, ahol lehetőségünk adódik arra, hogy 1 vagy 2 pontot szerezzünk – árulta el a csabaiak hálóőre, Csizmadia Fanni.

A Győr-Békéscsaba bajnoki mérkőzést szerdán 18 órától rendezik az Audi Arénában.

További programok »

FEL