Bemutatta országgyűlési képviselőjelöltjeit az LMP

A Lehet Más a Politika bemutatta Békés megyei országgyűlési képviselőjelöltjeit Békéscsabán. Takács Péter, az LMP megyei elnöke kiemelte, a legjobb eredmény, akár a kormányváltás reményében indulnak el jelöltjeik a választáson.

Békés megyei 1. számú választókörzetben a békéscsabai Kovács Katalin Ildikót indítja jelöltként a Lehet Más a Politika, aki az egészségügyben dolgozik, és szívügyének tekinti az ágazat reformját.

– Sokkal pontosabb és modernebb betegirányítási rendszert kellene bevezetni, hogy gyorsabban kapjanak pontos diagnózist a betegek, így a betegséget sokkal hamarabb tudnák kezelni – mondta  Kovács Katalin Ildikó.

Szarvasi mezőgazdászt indít közös jelöltként a 2-es számú választókerületben az LMP és az Új Kezdet. Bencsik Mihály a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy összefogással egy valódi rendszerváltást szeretnének véghez vinni.

– Élhető Magyarországot, élhető vidéket szeretnénk, és a egy valódi demokráciát – hangsúlyozta programjában Bencsik Mihály.

A gyulai gyermekélelmezési intézmény nyugalmazott vezetőjét, Szabó Lászlót indítja az LMP a 3-as választókerületben. Ő a gyermekéhezést nem az ingyenes gyermekétkeztetéssel szeretné megoldani.

– A dolgozóknak, a szülőknek a munkabérét és a családi pótlék összegétszeretnénk megemelni – emelte ki Szabó László.

A párt színeiben a 4-es választókörzetben az egyetemista Németh Sándor indul, aki a fiatalok elvándorlásának megállítását és a korrupció megszüntetését szeretné elérni.

– Ha nem lenne korrupció, és értelmesen használnánk fel azokat a forrásokat, amelyeket az Európai Unió biztosít számunkra, akkor esetleg a fiataloknak, a fiatal vállalkozásoknak is lehetne esélyük például közbeszerzéseken – fogalmazott Németh Sándor.

A Lehet Más a Politika Békés megyei elnöke, Takács Péter kiemelte, hogy a párt jelöltjei a megyében élő emberekért szeretnének dolgozni.

– Minden jelöltünk programjában prioritásként szerepel az, hogy növeljék az adott települések megtartó erejét. Igyekezzünk felzárkóztatni Békés megyét az országos átlagos bérszínvonalhoz. Legalább ennyire fontos hangsúlyozni az infrastrukturális fejlesztések szükségességét, gondolok itt elsősorban Békés megyének a belső úthálózatára – hangsúlyozta Takács Péter.

A párt megyei elnöke hozzátette: minden választás a demokrácia ünnepe, ezért szeretné ha mindenki elmenne szavazni.

 

 

Megosztás:

Címke: , , , , , , ,