LMP: Óriási tétje van a tavaszi országgyűlési választásnak

Óriási tétje van a tavaszi országgyűlési választásnak – mondta az LMP társelnöke, Hadházy Ákos békéscsabai sajtótájékoztatóján. Az eseményen az LMP választókerületi országgyűlésiképviselő-jelöltje, Kovács Katalin Ildikó is bemutatta programját.

A mostani szavazás eredménye a következő évtizedeket is meghatározza – mondta Hadházy Ákos. Az LMP társelnöke kiemelte: fontos, hogy Nyugat-Európát utol tudjuk-e érni, vagy marad a az ország közel 30 éve tartó lecsúszása. Hadházy Ákos a kormányt a kormányt erősen kritizálta.

Ma már a kormánynak papírja van arról, hogy maffia módszerekkel próbálja az európai uniós pénzeket egy nagyon szűk körnek átjátszani – nyilatkozta Hadházy Ákos az LMP társelnöke.

A párt választókerületi országgyűlésiképviselő-jelöltje azt mondta: programja nagyrészt az oktatásra a fiatalok helyben tartására, illetve a helyi főiskola fejlesztésére, megtartására épül.

Békés megyében és vonzáskörzetében sok olyan család van aki nem tudja finanszírozni a távol eső egyetemeket, főiskolákat, viszont az oktatásban szívesen részt vennének gyermekeik. Helyben az utazás, lakhatás nem akkora költség, itt is meg kell teremteni az oktatásban való részvétel, a különböző szakokon való tanulás lehetőségét mondta Kovács Katalin Ildikó. 

Az országgyűlésiképviselő-jelölt hozzátette: fontosnak tartaná, hogy a helyi vállalkozások a főiskolával közösen indítsanak képzéseket, így a hallgatók helyben szerezhetnének gyakorlatot és akár el is helyezkedhetnének az adott cégeknél.

Megosztás:

Címke: , , , ,