Szél Bernadett: A rossz oktatási rendszer a jövőt is befolyásolja

Elsőrendű kérdésként kell kezelni az oktatást, mert ha egy rendszer rosszul működik, az nemcsak a jelent, hanem a jövőt is befolyásolja – mondta a Lehet Más a Politika (LMP) miniszterelnök-jelöltje kedden, Békéscsabán. Szél Bernadett egy utcafórumon fejtette ki, milyen megoldási lehetőségeket lát a kialakult helyzet rendezésére és arra, hogy véleménye szerint hogyan lehet kormányt váltani.

A párt listavezetője központi kérdésnek nevezte az oktatást, azt ígérte, erre a területre kormányra jutásuk esetén a jelenlegi összeg kétszeresét költik majd. Mint mondta, kedden délelőtt a svéd oktatási miniszterrel találkozott, akivel a skandináv országban felállított mintáról beszélt. Az LMP politikusa szerint a regnáló kormány magára hagyta a pedagógusokat és nagy terheket rótt rájuk, a pedagógiai asszisztensekkel pedig elbánt, mivel közfoglalkoztatottakat csinált belőlük.

Szél Bernadett leszögezte, hamis az a vád, miszerint az üres állami lakásokba migránsokat telepítenének, a “Soros-hálózatokhoz” pedig közlése szerint annyi köze van, hogy 16 évesen kapott egy ösztöndíjat, amellyel az Egyesült Államokban tanulhatott.

 

Kovács Katalin Ildikó, az LMP országgyűlési képviselőjelöltje Békéscsabán, 2018.03.27-én. Fotó: Tóth Áron

 

A politikus arra emlékeztetett, hogy többször kezdeményeztek tárgyalásokat a pártkoordinációról, de sem az MSZP-vel, az Együttel és a Demokratikus Koalícióval, sem pedig a Jobbikkal nem sikerült érdemben megegyezniük. A behir.hu kérdésére úgy fogalmazott, hogy a két blokk egymással szembeni averziója miatt nem jöhetett létre az együttműködés, amely mint mondta, a kormányváltás záloga lehetett volna. Hozzátette: a kampány hajrájában a mozgósításra összpontosítanak.

A fórumon Kovács Katalin Ildikó, a párt Békés megye I. számú választókerületének országgyűlési képviselőjelöltje is felszólalt, aki arról beszélt, hogy fiatalokat célzó intézkedésekkel, önkormányzati együttműködéssel hoznának létre lakásprogramot. Az egészségügyi intézkedések közt említette a szakorvosok itthon tartását és a dolgozói béremelést. A problémák közé sorolta az utak rossz állapotát és az oktatás színvonalát, mint mondta, a helyi főiskola esetében szélesítenék az oktatási palettát, ezzel is több lehetőséget adva a diákoknak.

 

 

 

Megosztás:

Címke: , , , , , , , ,