Bemutatta jelöltjeit a csabai MSZP, LMP és liberális szövetség

2019. augusztus 23. 17:02 | Papp Ádám Sándor

Ismertette az október 13-ai önkormányzati választáson induló képviselőjelöltjeit a békéscsabai Magyar Szocialista Párt, a Lehet Más a Politika és a Magyar Liberális Párt szövetsége pénteken délután, a „Felkelő Nap Háza” Ifjúsági Garzonház előtti füves területen.

Napra pontosan egy héttel ezelőtt mutatta be közös polgármesterjelöltjét az MSZP, LMP és a liberálisok szövetsége, az Élővíz-csatorna partján található Munkácsy Mihály emlékműnél. Az ellenzéki szövetség pénteken délután egy újabb ikonikus helyszínen, ezúttal képviselőjelöltjeit ismertette, akik függetlenként a baloldali tömörülés színeiben indulnak az októberi önkormányzati választáson.

– Az a szövetség, amelyet mi képviselünk, a modern, zöld és európai Békéscsabát kínálja a választóknak - fogalmazott az összefogás polgármesterjelöltje, Miklós Attila. – Az a 12 jelölt, akivel nekivágunk az önkormányzati választásnak, mind olyan személy, aki már a saját területén bizonyított. Szerettük volna a lehető legszélesebb körben a szövetségünket kialakítani. Úgy látom, hogy azok a jelöltek, akik velünk tartanak ezen az úton, mind alkalmasak arra, hogy közösen, együttműködve tudjunk dolgozni a városért – hangoztatta a polgármesterjelölt.

Délelőtt a Demokratikus Koalícióból kilépő Kaposi László bejelentette, hogy független képviselőként indul az őszi, önkormányzati választásokon. Mint az a sajtótájékoztatón elhangzott: a korábbi DK-s képviselő az MSZP, az LMP és a liberálisok szövetségével rokonszenvez, így hozzájuk csatlakozva, függetlenként indul a 3. választókerületben.

A sajtójátékoztatón elhangzott, hogy a szövetség elkészítette közös programját, amelyet jövőhéten nyilvánosságra is hoznak. Továbbá a következő héten elkezdik képviselőjelöltjeik részletes bemutatását azért, hogy a választókerületek lakói tiszta képet kapjanak az indulókról.

 

Az MSZ, LMP és a liberális szövetség polgármester és választókörzeti jelöltjei:

 

      Polgármesterjelölt: Miklós Attila

 1. számú választókörzet: Molnár Pál
 2. számú választókörzet: Takács Péter
 3. számú választókörzet: Kaposi László
 4. számú választókörzet: Diószeginé Farkas Viktória
 5. számú választókörzet: Dr. Fülöp Zoltán
 6. számú választókörzet: Fülöp Csaba
 7. számú választókörzet: Miklós Attila
 8. számú választókörzet: Körömi János
 9. számú választókörzet: Dr. Barta Kálmán
 10. számú választókörzet: Dr. Árus Tibor
 11. számú választókörzet: Dr. Kónya Tamás
 12. számú választókörzet: Majernik László

További programok »

Itthon

Nem sikerült elhúzni

Egy autót húzott maga után egy férfi Sarkadon. Észrevette ezt egy szolgálaton kívüli rendőr, aki a gyanús esetről azonnal értesítette a kollégáit. A rendőrjárőrök az ellenőrzéskor megállapították, hogy a forgalomból kivont járművet egy lakatlan ház udvaráról lopták el.
2022. január 28. 18:46
FEL