„Békéscsabának helybeli képviselőre van szüksége”

2021. szeptember 16. 17:43 | Such Tamás

A Magyar Szocialista Párt (MSZP) Békéscsabai Szervezete sajtótájékoztatóval egybekötött beszélgetésre hívta csütörtök délután a helyi média képviselőit, a Szent István téri Jetty Chocóba.

– Az önkormányzatok hazánkban alulfinanszírozottak, ezért mindent meg kell tenni, hogy a normatívalapú támogatások – amelyek az önkormányzathoz érkeznek –, emelkedjenek vagy elegendőek legyenek azokra a feladatokra, amelyeket a hivatal ellát – fogalmazott Miklós Attila önkormányzati képviselő, az MSZP-Párbeszéd országgyűlésiképviselő-jelöltje.

Hozzátette, az utóbbi időben a kormány minden lehetőséget megragadott arra, hogy az önkormányzati feladatokba beleszóljon, ellehetetlenítse azokat.

– Országgyűlési képviselőként feltétlenül azon fogok dolgozni, hogy a normatívalapú támogatások nőjenek, illetve az önkormányzat finanszírozása is nőjön és autonómiájuk megmaradhasson, szélesedjen – fűzte hozzá Miklós Attila.

 Fülöp Csaba önkormányzati képviselő szerint a megválasztott országgyűlési képviselőnek nagyon fontos feladata lesz az első körben, hogy azokat a forrásokat visszahozza, amelyek már egyszer itt voltak.

Megemlítette, hogy ilyen a gépjárműadó és a megfelezett iparűzési adó. Megjegyezte: az utóbbi több milliárd forintos kiesés a városoknak. Elmondása szerint fontos a mikrokörnyezet fejlesztései is, amelyek a lakosok mindennapjait teszik komfortosabbá;  ilyenek például a parkfelújítások, játszótérfejlesztések, a kerékpártárolók térkövezése. 

– Békéscsabának helybeli képviselőre van szüksége – jegyezte meg dr. Fülöp Zoltán, a Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. Felügyelő Bizottságának tagja.

Mint mondta, nem azért, hogy felismerjék az utcán, hanem, hogy tisztában legyen az összes olyan problémával, ami például egy nagyobb beruházás körül kialakul, illetve gondos, jó gazdaként figyeljen a működésükre – jegyezte meg.

Fülöp Csaba, Miklós Attila és dr. Fülöp Zoltán – Fotó: behir.hu/Such Tamás

További programok »

Itthon

Választás, népszavazás 2022 – fontos tudnivalók

Áder János köztársasági elnök – Magyarország Alaptörvénye 2. cikk (3) bekezdésének megfelelően – az országgyűlési képviselők általános választását 2022. április 3. napjára tűzte ki. A köztársasági elnök – ugyanerre a napra – négy kérdésben országos népszavazást tűzött ki. A Békéscsabai Helyi Választási Iroda közleménye.
16:40
FEL