Békéscsabán több táborral indult a nyár - videóval

2017. július 7. 10:43 | Szendi Rita

Hat héten keresztül várja tematikus nyári táborokkal a gyerekeket a   Körösök Völgye Látogatóközpont.

Július első hetében kreatív tábort rendeznek, ahol kézműves foglalkozásokat tartanak a gyerekeknek. A tábor vezetője elmondta: a gyerekek a Varázskezek táborban kiélhetik alkotási vágyaikat. Továbbá hozzátette: „A mai nap kézműveskedünk, öltözködünk, nyaklánc, karkötő díszítjük egy picikét a lelkünket, szépítkezünk. Játszottunk reggel öltöztetést fiúk lányokat öltöztették versenyeztünk. Délutánonként kimegyünk a játszótérre.” 

 

 

A békéscsabai lehetőségek közül nem hiányozhatnak a sporttáborok sem.A Pegazus lovas iskola 15 éve tart a gyerekeknek nyári napközis tábort. Évek óta töretlen népszerűségnek örvend a lovas program. Sokan vannak, akik nem először ültek lovon, hanem már visszatérő vendégei ennek a nyári programnak. A lovas iskola az egész nyári szünetben várja a fiatalokat. A táborban nemcsak lovagolni, hanem a lovak körüli teendőkre is megtanítják a fiatalokat.  Susányszky Pál a lovarda vezetője elmondta: "Napközis rendszerbe hétfőtől péntekig minden nap várjuk a szünidejüket töltő gyerekeket, hogy a szülőknek természetesen dolgozni kell nincs annyi szabadidejük mint a gyerekeknek és itt azért hasznosan eltölthetik a szünidőt, ami nekik rendelkezésre áll." 

Békéscsabán szinte a nyári szünet utolsó napjáig válogathatnak a családok a nyári táborok között. Az olvasást, a kézműveskedést, de még a horgászatot kedvelő gyerekek is megtalálhatják a nekik való programot.

 

 

 

További programok »

FEL