Békéscsabán tartottak tájékoztatót a Falusi Civil Alapról

2023. augusztus 4. 14:25 | Papp Ádám Sándor

A Falusi Civil Alapról tartott tájékoztatót Békéscsabán pénteken délelőtt a Békés Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ.

Az eseményen Gyebnár Péter pályázati tanácsadó arról beszélt, hogy a Magyar Falu Program részeként mintegy 1 milliárd forintra pályázhatnak azon civil szervezetek, amelyek az 5000-nél kevesebb lakossal rendelkező településeken végzik tevékenységüket. A szakember ismertette: a közzétett pályázati kiírásban az elmúlt évekhez képest lényeges tartalmi módosítás nincs. Gyebnár Péter leszögezte: azon szervezetek, amelyek korábban már nyertek támogatást ingatlan- vagy gépjármű vásárlásra, nem pályázhatnak újra erre a tevékenységre. Hozzátette: a pályázatokat augusztus elsejétől egészen a hónap végéig lehet beadni.

– Ingatlanra vagy járműbeszerzésre akár 7 millió forintot is le lehet hívni. Eszközbeszerzésre, programszervezésre akár 2 millió forintra lehet pályázni, amely 100 százalék támogatás és 100 százalékban előleg-finanszírozás. Ezáltal amikor a pályázó elkezdi a pályázatát, akkor már rendelkezésre is áll ez a forrás a számláján – részletezte a pályázati tanácsadó. 

További programok »

FEL