Megérkezett Békéscsaba karácsonyfája a város főterére

2023. november 27. 11:49 | Papp Ádám Sándor

Hétfőn délelőtt érkezett meg Békéscsabára, a Szent István térre a város karácsonyfája. A napokban fel is díszítik a tűlevelűt, amely a Csabai Advent programsorozat ideje alatt ékesíti majd a főteret.

A békéscsabai önkormányzat tájékoztatása alapján egy városi lakó ajánlotta fel a több mint 6 méter magas nordmann fenyőt. A szakemberek daru segítségével kiemelték a fát, majd belehelyezték a karácsonyfatalpba.

Információink szerint az elkövetkező napokban több mint 600 dísszel és 30 méter fényfüzérrel díszitik fel a tűlevelűt. A karácsonyfa vízkeresztig pompázik majd a főtéren, azt követően feldarabolva, tűzifaként osztja ki az önkormányzat szociálisan rászorulók számára.

A Csabai Advent programsorozatra készülve már elkezdődött a díszfények kihelyezése a főtéren, valamint a város több területén. A Szent István téren továbbá megépül a Betlehem installáció, a gyermekek számára pedig a körhintát és a kisvasútat telepítik.

Az önkormányzat tájékoztatása alapján Advent első vasárnapján, december 3-án kapcsolják fel a városi díszkivilágítást, valamint 16 órától a főtéren meggyújtják az első adventi gyertyát. 

További programok »

FEL