Békéscsabán is magasba emelték a gyerekeket

2018. március 12. 19:08 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Békéscsabán is magasba emelték a gyerekeket, ahogy az ország számos nagyvárosában vasárnap pontban 11 órakor. A békéscsabai eseményt az Egyensúly AE Egyesület és a Békés Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház szervezte. A helyi civil szervezetek egész napos családi programmal csatlakoztak ahhoz a világrekord kísérlethez, amelyet a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom hirdetett a Családok évéhez kapcsolódva.

A békési megyeszékhelyen 227 gyermeket emeltek a magasba. A program célja elsősorban az volt, hogy a családok megmutassák, hogy milyen csodálatos dolog a gyermekvállalás.

A világrekord-kísérlet mellett, gyermek és családi programokkal várták a békéscsabaiakat a Csabagyöngye Kulturális Központban. A népi játszóház és kézműves foglalkozások mellett a legnépszerűbb Hevesi Imre gyermekeknek szóló koncertje volt.

– Gyerekeknek koncertezni egyrészt hatalmas boldogság, másrészt hatalmas felelősség. Nagyon szeretek zenélni gyerekeknek is – felnőtteknek is természetesen – de azt a tisztaságot, és azt a maximális odaadást igazából a gyerekektől kapom meg - mondta el Hevesi Imre zenész.

A békéscsabai Egyensúly AE Egyesület szervezte a városban a programot. A szervezet először csatlakozott világrekord-kísérlethez, ami a szervezők szerint nagyon jól sikerült.

– Szerintem rekordkísérlet lehet, hogy nem lesz több, de mindenképpen szeretnénk folytatni a programot. Láttuk azt, hogy ennyi szülő ilyen sok kisgyermeket elhozott, és az is látszott, hogy mennyire örültek és jól érezték magukat – hangsúlyozta Herczegné Számel Annamária.

Az országos programot összefogó Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom vasárnap kora délután jelentette be, hogy sikerült az egyszerre felemelt gyerekek világrekordja.

 

További programok »

FEL