Interaktív kiállításon mutatták be a születést - Galériával

2021. október 7. 16:07 | Csiffáry Zsuzsanna

A Garabonciás napok részeként rendezte meg a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom és az Egyensúly, AE Egyesület a Születés című kiállítást. A tárlat a Csabagyöngye Kulturális Központban volt látogatható október 6-án és 7-én.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom és az Egyensúly AE Egyesület az élet egyik szakaszát, a születést szeretné közelebb hozni az emberekhez. A mozgalom vezetője szerint egyedülálló ez a kezdeményezés, és maga is érintett a témában, hiszen négy gyermek édesanyja.  

– Herczegné Számel Annamária 2017 óta a képviseli az alapítványunkat Békés megyében. Kiváló programokat hoz létre, a Csabagyöngyében látható kiállítást is nagy szerettel befogadtuk és együtt hoztuk létre. Fantasztikusnak tartom ezt az interaktív tárlatot, amelyet minden korosztálynak egyformán ajánlani tudok. Ez a kiállítás közel hozza a születés misztériumát az emberekhez, ami mindenkit érint vagy érinthet – mondta el Pálfay Erzsébet, a Három Királyfi, Három Királylány alelnöke, országos hálózatvezető. 

– Három évvel ezelőtt hoztuk létre ezt a kiállítást. Ezt a látványosságot a diákok és a felnőtt lakosok egyaránt kipróbálhatják és sokoldalú tudást tudunk átadni a segítségével. Célunk is az volt, hogy minél több születéssel kapcsolatos információval lássuk el az embereket. Nem titok, hogy ez egy edukációs tárlat, amelyben nemcsak rollapokat lehet elolvasni, hanem a tematikusan felállított asztalok mögött szakértők előadását is meghallgathatta az, aki betért ide. Az innováció pedig ebben rejlik: ha felmerült egy kérdés valakiben, itt meg is kaphatta a választ – nyilatkozta Herczegné Számel Annamária.

Hozzátette, hogy a kiállítást nem statikusra, hanem utaztatásra tervezték: a továbbiakban országszerte szeretnék bemutatni a több látványelemből összeállított edukációs anyagot. 

 

Galéria

További programok »

FEL