„Bölcsi tuning” – Önkéntesek szépítették meg MIVA Bölcsőde kerítését

2020. szeptember 22. 16:29 | Hidvégi Dávid

A békéscsabai Pataky László utcai intézmény tavaly bővítésen és felújításon esett át, a kerítés lefestése viszont nem volt a projekt része. Kedden önkéntesek segítségével az utolsó simítás is elkészült, így a bölcsődéseket mostantól még szebb környezet várja.

Az Egyensúly AE Egyesület által működtetett Békés Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház sikeresen pályázott az Emberi Erőforrások Minisztériuma Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság Esélyteremtési főosztályának akcióprogramjára. Ennek a projektnek a hivatalos megnevezése a „Bölcsi tuning”.

– Ez egy országos akció. A Békés Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház toborozta a mai napra az önkénteseket a kerítésfestésre és az udvari játékok felfrissítésére. A kiválasztást a Magyar Bölcsődék Egyesülete koordinálta. A megyénkből kettő intézmény jelentkezett, a választás pedig a MIVA bölcsődére esett – fogalmazott Baukó Ildikó, a helyi CSEÖH irodavezető-helyettese.

 

 

A bölcsődevezető elmondta, hogy 54 férőhelyes az intézmény, jelenleg 52 gyermek jár hozzájuk. Forján Mihályné Mede Éva hangsúlyozta: egyre többen vannak várólistán és megszaporodott a két év alatti gyerek száma. Legutóbb egy 12 férőhelyes csoportszoba épült közlekedő-folyosóval és akadálymentes mosdóval ellátva, valamint megújult a fűtésrendszer, és az intézmény napelemeket kapott.

– Pályázat útján nyertük a festéket, az önkéntesek pedig szívesen jöttek. Úgy gondoltuk, ha már az épületünk szépült és felújult, akkor a kerítésünk sem maradhat így. Kicserélni nem volt pénzünk a kopott kerítést, így a festés maradt a megoldás – tette hozzá.

 

Galéria

További programok »

FEL