Békéscsabán az Élőkép Színház - Lélekmozgás a Csabagyöngyében

2021. szeptember 22. 08:00 | Csiffáry Zsuzsanna

Az Élőkép Színház "Élő felszín" című előadásáról tartottak sajtótájékoztatót a Csabagyöngye Kulturális Központ Pataky termében. A rendezvényen Bérczi Zsófia művészeti vezető és Csikós Nóra mozgásművész tartott tájékoztatót.

Hétfő délután érdekes utcaszínházi produkciót láthattak a járókelők a Békéscsabai Jókai Színház előtti téren. A Nő pirosban című előadást Bérczi Zsófia, az Élőkép Színház vezetője tárta a közönség elé. Az előadás a nő alakváltozásait mutatta be. 

Galéria

A produkciót egy sajtótájékoztató előzte meg  a Csabagyöngye Kulturális Központban, amelynek témája az "Élő felszín" című előadás és az azt követő workshopok voltak.  Az eseményt Varga Gábor, az intézmény osztályvezetője nyitott meg.

– Szeptember 27-én, hétfőn, este 7 órakor az Élő Felszín című előadásunkat mutatjuk be az érdeklődőknek a Csabagyöngye Kulturális Központban. Az előadáshoz kapcsolódóan díszlet animációs technikájával workshopokat is tartunk 28-án és 29-én este 6-tól 9 óráig. Az általunk alkalmazott technika alapja a földtől 30 centiméterre kifeszített hatszor négy méteres vászon, amely ugyan önmagában élettelen, de maguk a résztvevők lesznek azok, akik élettel töltik meg. A vászonra felülről vetítünk rá képeket, amelyek bolygófelszíneket ábrázolnak – ismertette Bérczi Zsófia. Hozzátette, hogy a technika, amellyel az eseményre készülnek, egyedi fejlesztés. Mint mondta, kis létszámú csapattal indultak útnak, a "Nő pirosban" című előadás jelmeze volt az egyik első olyan munkájuk, amellyel az anyag elasztikusságát vizsgálták. 

– Szerintem ez a próbafolyamat nagyon érdekes megtapasztalás. Egy kifeszített vászonra vannak kivetítve a különböző anyagok, felszínek, és ahogy bemászunk a vászon alá, a saját mozgásunkkal keltjük életre ezeket a matériákat. Ehhez esetenként olyan mozgás társul, amelyhez komolyabb fizikum szükséges, így például az ugráláshoz, guggoláshoz, a négykézláb végzett mozgáshoz, de vannak egyszerűbb mozgások is. Aki jelentkezik a workshopra, számítson rá, hogy jól átmozgatjuk majd, de természetesen külső megfigyelésre is lehetőség nyílik – mondta el Csikós Nóra mozgás művész. 

Galéria

További programok »

FEL