Hazai győzelem D kategóriában: Országos társastánc bajnokság Békéscsabán

2018. december 15. 18:06 | Kovács Andrea

Három táncverseny zajlott szombaton egyszerre a Csabagyöngye Kulturális Központban. Az ország második legnagyobb táncbajnokságát 49. alkalommal rendezték meg. Emellett a Senior Open Országos Bajnokságot és  a II. Nyíri Lajos emlékversenyt is ma tartották.

 

 

A Csabagyöngye Kulturális Központ hatodik alkalommal adott otthont az ország második legnagyobb táncversenyének, amelyet a kezdetek  óta Békéscsabán rendeznek meg. A több mint 240 négyzetméteres parkettát és az 500 főt befogadó nézőteret egy hétig építették a dekorációval és a technikai felszereléssel együtt – mondta el Csikós Nóra szervező. Hozzátette: a versenyekre 85 páros összesen 114 nevezést adott le, akik különböző standard és latin táncokban mérettettek meg.

A B, A, S osztályos táncosok junior, ifjúsági, felnőtt és senior korosztályban versenyeztek. A D osztályos táncosok ifjusági és junior kategóriákban, a Nyíri Lajos emlékversenyen pedig  felnőtt és  junior kategóriában mérték össze tudásukat.  A produkciókat 13 fős versenyvezetői testület bírálta.

A délelőtti programban Szabó Vivien és Korcsok Roland a Nyíri Lajos Táncsport Egyesület versenyzői Junior II. D standard kategóriában első helyezést értek el. Mint elmondták: 11 éve táncolnak együtt és mindent meg tudnak egymással beszélni, ettől sikeresek a társastáncban. Felnőtt D latin kategóriában  Tömösközi Kata Berta Kner TSE  és Reszelő Dániel a Nyíri Lajos Táncsport Egyesület versenyzői ugyan még csak szeptember óta táncolnak együtt, de szerintük a sok edzésnek és az összhangnak köszönhetően kategóriájukban szintén első helyezést értek el.

Délután a felnőtt és a senior kategóriás táncosok versenyeznek. A házigazda Nyíri Lajos Táncsport Egyesület versenyzőinek ezekben a kategóriákban is esélye van a győzelemre.

További programok »

FEL