Az ország legjobb versenytáncosai érkeznek Békéscsabára

2018. december 13. 09:23 | Kovács Andrea

Gyöngyök, flitterek, gyönyörű ruhák és 170 versenytáncos. Ezek várják azokat, akik ellátogatnak a 49. Országos Társastánc bajnokságra, Békéscsabára. A Csabagyöngye Kulturális Központban december 15-én a legmagasabb kategóriás táncosok lépnek parkettre.

 

 

A Csabagyöngye Kulturális Központ életében kiemelt rendezvény az országos társastánc bajnokság.  Már gőzerővel folynak a verseny előkészületei, amelyet az Agora és a hangverseny termek összenyitásával kialakított multifunkciós nagyteremben rendeznek meg –mondta el Hajnal Edit igazgatóhelyettes. Hozzátette: 240 négyzetméternyi parketta épül le a talpazatra, mely körül 500 fős lelátós nézőteret építenek ki.

Hazánk második legnagyobb társastánc bajnokságát, 1970 óta megszakítás nélkül minden évben Békéscsabán rendezik meg. A neves megmérettetésre most is sokan, összesen 85 páros nevezett - tájékoztatott Hajas Tibor, a verseny egyik szervezője. A Nyíri Lajos Táncsport Egyesület alelnöke hozzátette: 23 különböző kategóriában fognak megmérettetni a táncosok standard és latin kategóriában. A produkciókat kilenc főből álló komoly szakmai zsűri fogja értékelni.  A verseny kimenetele azért is fontos, mert az országos bajnokságot követő európai és világversenyekre az itt elért helyezések alapján delegálják majd a párosokat.

Az országos bajnokság mellett 2. alkalommal rendezik meg a Nyíri Lajos Emlékversenyt, ahol 3 kategóriában mérik össze tudásukat a D osztályos táncosok.

Nemcsak a versenytáncosok produkciója szórakoztatja majd a közönséget. A szünetekben  a Nyíri Lajos Tánccsoport Egyesület Senior csapata mutat be formációs táncokat, valamint az utánpótlás csapat a színistúdiósokkal együtt lép fel, ahol a táncosok élő énekszóra adják elő a koreográfiákat – tájékoztattak a szervezők.

További programok »

FEL