A hazai elit lép parkettre a 48. Országos Társastánc Bajnokságon

2017. november 29. 14:07 | Horváth Szabolcs

Standard, latin táncok és párosok - az egész ország legjobb versenyzői mérik össze tudásukat hétvégén a Csabagyöngye Kulturális Központban. Békéscsabán már közel fél évszázados hagyománya van annak a versenynek, amit a Nyíri Lajos Táncsport Egyesület a Csabagyöngyével közösen hív ismét életre.

Igaz csak szombaton lesz a verseny, de már most nagy erőkkel zajlik a munka a kulturális központ nagyteremében. Sima parkettás felület kell ahhoz, hogy a táncosok tökéletes lépéseket tudjanak majd abszolválni a szakértő zsűri és a nézősereg előtt. A fények, valamint a díszítés sem lesz mindennapi – árulta el Herczeg Tamás az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón. Az intézmény igazgató-helyettes kiemelte, még egy 600 férőhelyes nézőteret is fel kell építeni hétvégére.

- Többszáz békéscsabai, illetve környékbelit szokott vonzani ez az országos táncbajnokság. Most 130 résztvevője lesz versenynek, a legmagasabb kategóriákban, tehát B, A és Sonder kategóriában várunk majd versenyzőket, tehát azt hiszem, hogy akik majd eljönnek szombaton, nem csalódnak majd - mondta Herczeg Tamás.

A békéscsabai az ország egyetlen olyan versenye, ahol minden kategória képviselteti magát. Idén is a hazai legjobbak jönnek el – szögezte le Hajas Tibor, aki hozzátette, nemcsak a szakma tetszését nyerik majd el a produkciók.

- A legmagasabb szintű és tudású párokat láthatjuk itt Békéscsabán. Egészen a standard, illetve a latin-amerikai táncokon keresztül. Most a formáció ebben az évben elmarad, de a legszebb és legmagasabb szintű akrobatikus elemekkel dúsított produkciókat láthatják majd a nézők a Csabagyöngye Kulturális Központ parkettjén - nyilatkozta Hajas Tibor, a Nyíri Lajos Táncsport Egyesület alelnöke.

A 48. Országos Társastánc Bajnokságra - a szombati napra - minden készen áll majd a kulturális központban, hogy a tánc szerelmesei egy felejthetetlen élménnyel gazdagodjanak.

 

 

További programok »

FEL