Békéscsaba még mindig hazavár

2018. május 9. 11:01 | Kovács Dávid

Öt újabb békéscsabai fiatalt segít a „Békéscsaba hazavár!” program. A felsőoktatási hallgatói ösztöndíj és az életkezdési támogatás aláírása alkalmából fogadták a sikeres pályázókat a városháza Mokos termében.

 

 

Ez már a hatodik kiírás volt a fiatalokat segítő programban, a korábbi években összesen tizenhét hallgatói ösztöndíjat és negyvenhét életkezdési támogatást osztottak ki.

Az idei hallgatói ösztöndíjat Lobmayer Fanninak ítélte a városvezetés. Testvére, Lili életkezdési támogatásban részesült, aki szintén Békéscsabán töltötte gyermekkorát, itt járt általános és középiskolába, majd Debrecenben végzett az általános orvostudományi karon. Jelenleg a Réthy Pál Tagkórház patológiai osztályán dolgozik. A behir.hu kérdésére elárulta: az egyetemi évei alatt döbbent rá, hogy mennyire szereti Békéscsabát, így fontosnak tartja, hogy a megyeszékhelyen találja meg a számításait.

 

(Fotó: Barna Tamás)

 

Dr. Pepa Krisztián András Nagyváradról érkezett Békéscsabára, és a barátaitól, ismerőseitől hallott a városról. Négy éve költözött a megyeszékhelyre és gyorsan megszerette azt. A fiatalember szintén a kórházban helyezkedett el, a belgyógyászati osztályon. Mellettük Povázsay Szilvia Dóra és dr. Koléner Henriett nyerte el a támogatást.

Az ünnepélyes aláíráson Szarvas Péter polgármester köszöntötte a résztvevőket és a támogatott fiatalokat. A városvezető elmondta, a pályázatot azoknak hirdetik meg, akik hiányszakmában szereznek diplomát, amivel Békéscsabán helyezkednek el. A polgármester elárulta, elsősorban a közgazdászokra, orvosokra, igazgatásszervezőkre, illetve a reál tantárgyakat tanító tanárokra gondolnak. Szarvas Péter szerint érdemes a városban jövőt tervezni, hiszen Békéscsaba folyamatosan fejlődik, biztonságos és nyugodt élettempót biztosít a fiataloknak.

A pályázat nyerteseit dr. Krizsán Anett, a Békés Megyei Kormányhivatal igazgatója, Kiss Tibor oktatási ügyekért felelős alpolgármester és Bíró Csaba, a közművelődési, ifjúsági, oktatási és sportbizottság elnöke is köszöntötte.

 

További programok »

Itthon

Beporzók napját is tartottak a Ligeti vásár és Ökobörzén

A megszokottól eltérően a hónap első szombatján tartották meg a a Ligeti Vásár és Ökobörzét a Körösök Völgye Látogatóközpontban. A kistermelők és kézművesek portékái mellett a helyi lakosok garázsvásárán is lehetett válogatni. A gyermekeket a méhecskék tevékenységének fontosságát hangsúlyozó kézműves foglalkozásokkal várták.
16:11
FEL