Békéscsaba még mindig hazavár

2018. május 9. 11:01 | Kovács Dávid

Öt újabb békéscsabai fiatalt segít a „Békéscsaba hazavár!” program. A felsőoktatási hallgatói ösztöndíj és az életkezdési támogatás aláírása alkalmából fogadták a sikeres pályázókat a városháza Mokos termében.

 

 

Ez már a hatodik kiírás volt a fiatalokat segítő programban, a korábbi években összesen tizenhét hallgatói ösztöndíjat és negyvenhét életkezdési támogatást osztottak ki.

Az idei hallgatói ösztöndíjat Lobmayer Fanninak ítélte a városvezetés. Testvére, Lili életkezdési támogatásban részesült, aki szintén Békéscsabán töltötte gyermekkorát, itt járt általános és középiskolába, majd Debrecenben végzett az általános orvostudományi karon. Jelenleg a Réthy Pál Tagkórház patológiai osztályán dolgozik. A behir.hu kérdésére elárulta: az egyetemi évei alatt döbbent rá, hogy mennyire szereti Békéscsabát, így fontosnak tartja, hogy a megyeszékhelyen találja meg a számításait.

 

(Fotó: Barna Tamás)

 

Dr. Pepa Krisztián András Nagyváradról érkezett Békéscsabára, és a barátaitól, ismerőseitől hallott a városról. Négy éve költözött a megyeszékhelyre és gyorsan megszerette azt. A fiatalember szintén a kórházban helyezkedett el, a belgyógyászati osztályon. Mellettük Povázsay Szilvia Dóra és dr. Koléner Henriett nyerte el a támogatást.

Az ünnepélyes aláíráson Szarvas Péter polgármester köszöntötte a résztvevőket és a támogatott fiatalokat. A városvezető elmondta, a pályázatot azoknak hirdetik meg, akik hiányszakmában szereznek diplomát, amivel Békéscsabán helyezkednek el. A polgármester elárulta, elsősorban a közgazdászokra, orvosokra, igazgatásszervezőkre, illetve a reál tantárgyakat tanító tanárokra gondolnak. Szarvas Péter szerint érdemes a városban jövőt tervezni, hiszen Békéscsaba folyamatosan fejlődik, biztonságos és nyugodt élettempót biztosít a fiataloknak.

A pályázat nyerteseit dr. Krizsán Anett, a Békés Megyei Kormányhivatal igazgatója, Kiss Tibor oktatási ügyekért felelős alpolgármester és Bíró Csaba, a közművelődési, ifjúsági, oktatási és sportbizottság elnöke is köszöntötte.

 

További programok »

Itthon

Mlinár Pali 70!

Nagyon suta lenne ez a cikk, ha a "Mlinár Pál néptánc oktató 70 esztendős!" címet kapná. Ugyanis a művészek, a sportolók keresztnevét legtöbbször becézett formában használjuk. Ezáltal közelebb állnak hozzánk, kvázi családtagként örülünk a sikereiknek. A kerek születésnap alkalmából alaposan kikérdeztük!
2021. május 18. 19:29
FEL