Békéscsaba hazavár – ezúttal hat fiatal részesül támogatásban

2021. november 9. 16:52 | Papp Ádám Sándor

A Békéscsaba hazavár pályázat támogatottjai ünnepélyes keretek között írhatták alá szerződéseiket kedden délután a békéscsabai városháza dísztermében. A fiatalok életkezdési támogatás és hallgatói ösztöndíj formájában kapnak segítséget azt vállalva, hogy diplomásként letelepednek és dolgoznak a megyeszékhelyen.

Szarvas Péter polgármester, Nagy Ferenc és Varga Tamás alpolgármesterek, valamint Bacsa Vendel jegyző fogadták a csabai önkormányzat által létrehozott pályázat őszi nyerteseit. A fiatal és a leendő diplomások aláírhatták azokat a szerződéseket, amelyek segítségével egyszeri 300 ezer forintos életkezdési és havi 40 ezer forintos hallgatói ösztöndíjas támogatást kapnak a várostól. A Békéscsaba hazavár program 2016-ban indult és évente két alkalommal lehet rá pályázni. Az elmúlt öt évben több, mint száz fiatallal kötöttek szerződést. Az ünnepélyes aláíráson összesen négy hallgatói ösztöndíj és két életkezdési szerződést írtak alá. 

– 5 év alatt már 106 megállapodást kötöttünk olyan felsőoktatásban tanuló hallgatókkal, akik diplomájukat már megszerezték, vagy meg szeretnék szerezni. Olyan fiatalokkal kerültünk partneri viszonyba, akik Békéscsabán tervezték és tervezik a jövőjüket. Nagyon fontos nekünk, hogy minél több diplomás fiatal helyezkedjen el a városban, minél többen keressék itt a munkahelyüket és tervezzék itt a családalapítást – fogalmazott Szarvas Péter városvezető.

Felsőoktatási hallgatói ösztöndíjban részesült, Kovács Attila harmadéves gazdálkodás és menedzsment szakos hallgató, Kovács Boglárka Mária harmadéves műszaki menedzser szakos hallgató, Sztankó Kitti Fanni negyedéves tanító szakos hallgató, Vincze Orsolya negyedéves dietetikus szakos hallgató.

Életkezdési támogatásban részesült Bordás Dorottya, aki diplomáját a Gál Ferenc Főiskolán szerezte tanító alapképzési szakon, a Lencsési Általános Iskolában dolgozik, valamint Turbucz Tekla, aki a Budapesti Metropolitan Egyetemen közgazdász emberi erőforrások alapképzési szakon végzett, az Alföldvíz Regionális Viziközmű-szolgáltató Zrt-nél helyezkedett el HR munkatársként.

Galéria

További programok »

FEL