Békéscsaba legrégebbi bölcsődéjének udvara újult meg

2018. május 14. 19:26 | behir

Virágokat ültettek, kerti játékokat és padokat festettek, valamint a homokozót is megújították a MIVA Bölcsiben szombaton a Budapest Bank Békéscsabai Bankműveleti Központ munkatársai a Törődés Napja önkéntes akció keretében. Az eseményt a pénzintézet idén tavasszal és nyáron országszerte 24 helyszínen rendezi meg.

A Budapest Bank nemcsak a pénzügyek terén, hanem a társadalom és a környezet javítását célzó kezdeményezések kapcsán is fontosnak tartja a felelős gondolkodást. Az önkéntességnek nagy hagyománya van a banknál: ennek jegyében rendezik meg a Törődés Napja programsorozatot több mint másfél évtizede, évente két alkalommal. Az akciók a gyermek- és ifjúsági, valamint oktatási és egészségügyi intézmények támogatását, a helyi lakosok életkörülményeinek és környezetének javítását célozzák, és segítséget nyújtanak a különböző civil kezdeményezések megvalósításához. A bank munkatársai által végzett kétkezi munkán túl a pénzintézet 300 ezer forinttal járult hozzá a munkálatokhoz Békéscsabán.

A 42 férőhelyes MIVA Bölcsőde a megyeszékhely legrégebbi bölcsődéje, amelynek udvara alaposan megérett már a megújításra. Így a 2018-as Törődés Napja kezdeményezés részeként a Budapest Bank önkéntesei szombaton új virágokat ültettek, a kerti játékokat és padokat lefestették, valamint a homokozót is megújították az intézményben. Az akció célja az volt, hogy mind a gyermekek, mind a gondozóik megszépült környezetben tölthessék itt a mindennapjaikat.

A Budapest Bank társadalmi felelősségvállalási stratégiájában kiemelt helyen szerepel a pénzügyi tudatosság, a kultúra és szellemi élet, az oktatás fejlesztése, valamint a szociálisan hátrányos helyzetűek és civil szervezetek támogatása. A „Budapest Bank Budapestért” és a „Budapest Bank az Oktatásért és a Magyar Pénzügyi Kultúráért” Alapítványokkal, valamint a „Budapest Bank Békéscsabáért” Programmal a pénzintézet az elmúlt 30 évben összesen mintegy 1 milliárd forinttal támogatta a közérdekű kezdeményezéseket.

További programok »

FEL