Budapest Bank Békéscsabáért: Ismét pályázhatnak a civil szervezetek

2020. szeptember 24. 06:21 | behir.hu

A Budapest Bank és a Békéscsabai Önkormányzat közös pályázatán október 30-ig várják a jelentkezéseket.

A tizenegyedik alkalommal meghirdetett Budapest Bank Békéscsabáért Program pályázati kiírására idén is olyan közérdekű tevékenységeket végző civil szervezetek jelentkezhetnek, amelyek tevékenységükkel Békéscsabához és közvetlen agglomerációjához (Gerla, Mezőmegyer és Fényes településekhez) kötődnek. Az idei évben a helyi fiatalokat támogató kezdeményezések kaphatnak pénzügyi segítséget - olvasható a Budapest Bank tájékoztatójába.

A bank 2013-ban indította el a Budapest Bank Békéscsabáért Programját társadalmi felelősségvállalási stratégiája kiemelkedő elemeként. A pályázaton keresztül olyan nonprofit szervezetek igényelhetnek pénzbeli támogatást, amelyek tevékenységükkel valamilyen módon hozzájárulnak Békéscsaba és agglomerációja fejlődéséhez. A program során közösen biztosít a civil kezdeményezéseknek 8 millió forint pályázati forrást a Budapest Bank és Békéscsaba önkormányzata.

A Budapest Bank Békéscsabáért Program eddig 120 nonprofit szervezet tevékenységét támogatta összesen 54 millió forint értékben. A program az évek során olyan témákat karolt fel, mint a hagyományőrzés, a közösségépítés, az esélyegyenlőség, a vállalkozói ismeretek, a pénzügyi kultúra, a pályaválasztás, az egészségfejlesztés, a környezetvédelem, valamint a természeti és kulturális értékmegőrzés. 2020-ban pedig a helyi fiatalok támogatása kerül előtérbe.

Az előző évekhez hasonlóan idén is két kategóriában pályázhatnak a civil szervezetek. Az első témakörben olyan szervezetek jelentkezhetnek, amelyek programjuk során digitális eszközökkel járulnak hozzá a gyermekek élményalapú oktatásához, kulturális fejlesztéséhez. Ebben a kategóriában az egész országból jelentkezhetnek nonprofit szervezetek azzal a feltétellel, hogy pályázati tevékenységüket Békéscsabán vagy annak közvetlen agglomerációjában, illetve annak javára valósítják meg. A második témakörben a program olyan kezdeményezések és programok megvalósítását támogatja, amelyek segítik a fiatal korosztály Békéscsabán való letelepedését, illetve felsőfokú tanulmányaik befejeztével a visszatérésüket a városba. Itt kizárólag a Békéscsabán és közvetlen agglomerációjában (Gerla, Mezőmegyer és Fényes) működő nonprofit szervezetek pályázhatnak.

– Mivel Békéscsabán működik a Budapest Bank Szolgáltató Központja csaknem 800 munkatárssal, ezért számunkra kiemelten fontos, hogy mi is tevékenyen hozzájáruljunk Békéscsaba és környékének fejlődéséhez. Folyamatosan arra törekszünk, hogy minél többet megőrizzük a város értékeiből, tekintettel a munkaerőpiacra, az életminőségre, a természeti és a kulturális kincsekre – nyilatkozta Klaukó Ákos, a Budapest Bank békéscsabai Szolgáltató Központjának vezetője.

A pályázat keretösszege 8 millió forint, amelyből 5 millió forintot a Budapest Bank, 3 millió forintot Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata biztosít. Az elnyerhető támogatás összege minimum bruttó 100 ezer forint, maximum bruttó 1 millió forint. A pályázati anyagokat postán várják a szervezők, legkésőbb 2020. október 30-ig (péntekig). A pályázat részletes kiírása ezen az oldalon olvasható.

Forrás: Budapest Bank Szolgáltató Központ

További programok »

Itthon

Megnyitották a 32. Jókai Napokat

A Békéscsabai Szakképzési Centrumhoz tartozó Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium 32. alkalommal rendezi meg a Jókai Napokat. A 3 napig tartó eseményt április 23-án Szarvas Péter polgármester, míg Bácsfalvi Zoltán festőművész tárlatát Herczeg Tamás országgyűlési képviselő nyitotta meg.
2024. április 23. 20:06
FEL