Békéscsaba hazavár! - újabb hét fiatalnak segít az önkormányzat

2020. április 23. 16:16 | Papp Ádám Sándor

Újabb hét fiatal részesül a „Békéscsaba hazavár!” elnevezésű támogatásban – jelentette be a város polgármestere közösségi oldalán. Szarvas Péter elmondta, hogy a program a felsőoktatásban tanuló, illetve tanulmányaikat már befejezett csabai fiatalokat segíti.

Hatan életkezdési támogatásban, míg egy fiatal hallgatói ösztöndíjban részesül idén az önkormányzat döntése alapján – írta bejegyzésében Békéscsaba polgármestere. Barna Éva a Szegedi Tudományegyetemen végzett biológia, földrajz osztatlan tanári szakon tavaly júliusban. Mint mondta: diplomája megszerzése után abba a békéscsabai intézménybe jelentkezett tanárként, ahol korábban diák volt, hiszen visszahúzta a szíve Békéscsabára.

– Bár Szegeden tanultam és nagyon jól éreztem ott magam, valami mégis visszahúzott a szülővárosomba. Az ismerős környék, a családom közelsége és a már ismert iskola nagy szerepet játszottak a döntésemben. Emellett a szegedi tartózkodásom idején is nyomon követtem a város, és kulturális életének fejlődését, ezek miatt méginkább jó döntésnek tűnt visszatérni ide. Ekkor Békéscsaba honlapján találtam meg ezt a pályázati lehetőséget. Mivel hosszútávon gondolkodom az itteni munkavégzésben, ezért megpályáztam. Ezúton is szeretném megköszönni polgármester úrnak a pozitív elbírálást, ez a támogatás nagyban hozzájárul az itteni önálló életem elkezdéséhez – fogalmazott a behir.hu kérdésére Barna Éva.

A Békéscsaba Hazavár program révén 2015 óta eddig 22 diák részesült hallgatói ösztöndíjban és 63 fiatal életkezdési támogatásban – ismertette a városvezető.

– 2015-ben indította a csabai önkormányzat a Békéscsaba hazavár programot. Ennek a célja, hogy az egyetemi tanulmányaikat éppen folytató, vagy már befejező fiatalokat, diplomásokat Békéscsabára haza, visszacsábítsunk. Célunk, hogy itt telepedjenek le, itt alapítsanak családot és Békéscsabán dolgozzanak – emelte ki Szarvas Péter.

A polgármester hozzátette: a program népszerűségnek örvend a fiatalok körében, sokan pályáznak és döntenek úgy, hogy hazatérnek szülővárosukba.

További programok »

FEL