A megye egyik legnagyobb foglalkoztatója a Budapest Bank

2017. szeptember 12. 17:55 | Papp Ádám Sándor

A Budapest Bank Békéscsabai Bankműveleti Központja 2006 óta több mint 2100 embernek adott munkát, ezzel a megye egyik legnagyobb foglalkoztatója – emelte ki a város polgármestere a pénzintézet vezetőivel közösen tartott sajtótájékoztatóján. Emellett a műveleti központ igyekszik a szakképzésben résztvevő diákokat és az egyetemen tanulókat is bevezetni a bank működésébe – fogalmazott a bank operációs és műszaki vezetője.

Tizenegy éve közel 30 fővel indult el a helyi Budapest Bank, amely jelenleg közel 800 főt foglalkoztat – emlékeztetett Szarvas Péter.  A város polgármestere hozzátette: a központ kiemelten fontos Békéscsaba számára.

– Jelentős gazdasági erőt képvisel a központ és ezzel a foglalkoztatottsági szintnek a folyamatos növelésével biztosítja, hogy Békéscsaba és Békés megye egyik legnagyobb foglalkoztatójának perspektívája legyen, pozitív jövőképe legyen - emelte ki Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere.

A pénzintézet megbízott vezérigazgatója elmondta: az országban két központtal működő Budapest Bank számára is kiemelten fontos a békéscsabai központ, az egyre növekvő igényeket így ki tudják elégíteni.

– Oly mértékben felgyorsult a világ, és az ügyfeleknek is a pénzintézeti szektor felé való minőségi elvárásai is úgy megnövekedtek, hogy egy ilyen központosított operációs-adminisztrációs tevékenység nélkül ezeket a folyamatokat nem biztos, hogy tudnánk kezelni - tette hozzá Tóth Viktor, a Budapest Bank megbízott vezérigazgatója.

Tóth Viktor továbbá elmondta, büszkék arra, hogy a Budapest Bank stabil, hosszú távú megélhetést, valamint folyamatos továbbképzési- és karrierlehetőséget biztosít a munkavállalóinak. A központ a békéscsabai oktatási intézményekkel is együttműködik, például lehetőséget biztosítanak a diákoknak a szakmai tapasztalat megszerzésére.

– Manapság az egyik legfontosabb, hogy azt a réteget, akik ma az iskolapadba ülnek, meg tudjuk győzni arról: nem abban kell gondolkozni, hogy Budapesten, Londonban vagy Németországban keressék meg a karrierjüket, hanem hogy itt Békéscsabán. Hiszen itt is van egy olyan munkahely, ahol ma már közel 800-an dolgozunk és kiváló karrierlehetőséget, bankszakmai tapasztalatot kínálunk - árulta el Lasetzky Frigyes, a Budapest Bank operációs és minőség vezetője.

A tájékoztatón elhangzott: a bankműveleti központ eddig több millió forinttal támogatta a helyi oktatási intézményeket, sportolókat és rendezvényeket, valamint a civil szervezeteket is.

 

További programok »

FEL