Békéscsaba 300 – ülésezett az emléktestület

2018. február 1. 08:07 | Szendi Rita

2018-ban ünnepeljük Békéscsaba újratelepítésének 300. évfordulóját. A jubileumi évfordulóra egy egész éves programsorozattal készül a város vezetése. Ezek megszervezésére egy emlékbizottságot is létrehozott a békéscsabai közgyűlés.

A januári megbeszélésen többek között a legfontosabb programokról tárgyaltak a tagok és szervezők. A város közel 20 millió forintot szánt erre az évfordulóra. A polgármester elmondta: örül annak, hogy a testület tagjai továbbra is nagyon lelkesek és egy izgalmas programsorozatot akarnak létrehozni erre a jeles alkalomra.

– A méltó eseménysorozat leszervezésére létrehozott emléktestület megtartotta soron következő ülését. Döntöttünk a nagy programokról és a kísérőprogramokról is, forrást is rendeltünk az egyes eseményekhez. Örülök annak, hogy a testület változatlanul aktív a szervezésben – mondta el Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere.

A városvezető hozzátette: a július első hétvégéjére tervezett esemény részletei egyelőre nem tisztázottak, de Fekete Péter, a Jókai színház korábbi igazgatója már dolgozik a programon. Bíró Csaba elmondta: a cél az, hogy minél emlékezetesebbé tudják tenni ezt az évfordulót a békéscsabaiaknak.

– Az intézmények és a résztvevők mind hozzáteszik a saját forrásukat és a saját ötleteiket. Az emléktestület minden tagjának van egy-két olyan részvétele, javaslata, amelyekkel úgy gondolom még színvonalasabbá, jobbá és emlékezetesebbé tudjuk tenni ezt az emlékévet – fogalmazott Bíró Csaba, a közművelődési, ifjúsági, oktatási és sportbizottság elnöke.

Az emlékbizottság ülésén többek között szó volt a nyitóesemény, a várostörténeti vetélkedő, a kísérőprogramok, a kiadványok és az arculati elemek részleteiről is.

 

 

 

További programok »

FEL