Alakul a Békéscsaba 300 programsorozata

Második ülését tartotta a Békéscsaba 300 Várostörténeti Emléktestület, amelyet 2016 novemberében Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése azért hozott létre, hogy előkészítse a város újratelepítésének 300. évfordulója alkalmából tervezett programsorozatot.

Az ülésen a város vezetők mellett a városi civil szervezetek, hagyományőrzők, intézmények és a helyi történelmi egyházak képviselői egyeztetnek a főrendezvények részleteiről és a kísérő programokról.

– Már eddig is legalább hatvan programelemre érkezett javaslat, amely várostörténetet, zeneművészetet, kiállítást, vetélkedőket, szoborállítást és egy nagy nyitó-, illetve záró rendezvényt tartalmaz. Várhatóan 2018 áprilisában indulhat a programsorozat és ősz végén érhet véget – emelte ki Szarvas Péter polgármester.

A városvezető hangsúlyozta, hogy a programok megvalósítását főként pályázati pénzekből tervezik, ezt pedig városi forrásokkal egészítik majd ki. Kutyej Pál önkormányzati képviselő ehhez kapcsolódóan megjegyezte, érdemes lenne először pontosan meghatározni a rendelkezésre álló összeget, és ennek függvényében lehetne majd döntést hozni a programokról, valamint a végleges költségvetésről.

Miklós Attila szerint fontos lenne, hogy a programok ne csak Békéscsabára korlátozódjanak, hanem vonják be a testvérvárosokat, de akár a fővárost is. A cél az, hogy a csabaiak mellett minél többen értesüljenek a jeles évfordulóról, és látogassanak el a megyeszékhelyre.

 

A hírről készült videó anyagunk:

Megosztás:

Címke: , , , , , , , ,