Mosonyi Istvánné: Munka, boldogság, öröm és szomorúság a hosszú élet titka

2018. június 11. 16:10 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Száz éve Békéscsabán született, itt élt és itt is dolgozott, közel negyven éve pedig már nyugdíjas éveit tölti szerettei körében. Mosonyi Istvánné az elmúlt egy évszázadban a Békési megyeszékhelyen élte mindennapjai, a kerek születésnapján Marika nénit a város nevében köszöntötték.

– Szerintem a hosszú élet titka a munka, a boldogság, az öröm, a szomorúság – minden egybekötve, mint egy virágcsokor. Ez élteti az embert, és az, hogy hiszünk istenben. Minden este imádkozom és úgy látszik, hogy segített a százéves kort elérni – mondta el Mosonyi Istvánné. Marika néni szerint ilyen szép születésnapja, amikor ennyien felköszöntötték, még nem volt a száz év alatt.

Vasárnap a családja körében ünnepelt, hétfőn pedig Békéscsaba közgyűlése és önkormányzata nevében Szarvas Péter, polgármester és Kutyej Pál önkormányzati képviselő köszöntötte otthonában a 100 éves Marika nénit. A meghitt ünnepségen a polgármester átadta a város jókívánságait és ajándékát, valamint azt az állami oklevelet is, melyet Orbán Viktor miniszterelnök írt alá.

 

 

További programok »

Itthon

FEL