Befutotta a megyét

518 kilométer után újra Békéscsabára érkezett Tóth László.

Visszatért Tóth László, Békéscsaba futónagykövete a megyeszékhelyre. A 3. Békés Megye Futás másfél hétig tartott és összesen 44 települést érintett. A programsorozat célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a mozgás és az egészséges életmód fontosságára.

Doboz felől érkezett Békéscsabára a lelkes csapat, a településtáblánál pedig közös fotó készült, amelyről nem hiányozhatott a megye futás egyik szimbóluma, a zászló sem. Április 6-án a békéscsabai főtérről indult útjára Tóth László. Tíz nappal és több mint 500 kilométer teljesítése után ugyanitt tűnt fel újra a lelkes csapat és a megyefutást végigkísérő kisbusz. A távhoz bárki csatlakozhatott rövidebb vagy hosszabb távon.

– A társaság és a hangulat nagyon jó volt, kellemes volt a tempó, amiben futottunk. A vége felé, 30 kilométer után mindenkinek jön az a bizonyos fal, amin át kell küzdeni magunkat, de a társaság, a jó idő átlendített ezen a nehézségen – mesélte Latorcai Gergely, aki az utolsó napot elejétől a végéig teljesítette.

A kezdeményezéshez nemcsak a megyéből, hanem messzebbről érkezők is csatlakoztak. Volt, aki Hajdúszoboszlóról érkezett és őt is magával ragadta a békéscsabai csapatszellem.

– Ilyen sokat futni, többen, egymást biztatva, sokkal könnyebb, mint hogyha egyedül elindul az ember. Másrészt barátságok, ismeretségek, kapcsolatok szövődnek és nagyon jól érezzük magunkat együtt. Itt egy nagyon összetartó csapat van, ami már akkor tetszett, amikor az első versenyre eljöttem ide Békéscsabára – fogalmazott Sári Mariann.

A megyefutás összesen 44 települést érintett, a beszámolók alapján a csapatot mindenhol nagy szeretettel és lelkesedéssel fogadták. Tóth László 518 kilométert futott 10 nap alatt. Saját bevallása szerint az utolsó előtti nap volt a legnehezebb, de a célba érkezést követően azt mondta, hogy legszívesebben már másnap reggel már folytatná az utat.

– Nagyon jó tapasztalatok voltak, nagyon pozitív volt a hozzáállás mindenki részéről és nagyon sok gyerek vett részt, a fő célközönség ők voltak. Összeszámoltam nagyjából 2800-3000 ember kapcsolódott be a programokba – emelte ki Tóth László.

A megye futás jövőre is útnak indul, még több település bevonásával. Tóth László addig is folytatja küldetését, úgy tervezi, iskolai órákon, előadásokon népszerűsíti a futást a gyerekek körében.

Megosztás:

Címke: ,