A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2007-től szervezi meg a Magyarország tortája versenyt.
Idén tavasszal a budapesti Zila Kávéházban a zsűri 29 beérkezett torta közül választotta ki az 5 döntőst, most csütörtökön, augusztus 10-én pedig díjazták a győztest.
A Magyarország Tortája verseny idei győztesét az alábbi öt jelölt közül választották ki:
- Szent Erzsébet – roppanós diós piskótájú, áfonyás sajttorta (Hisztéria Cukrászda, Budapest)
- Zalai Gesztenyés Fátyolfelhő – joghurtos ribizlibetéttel kombinált torta (Nándori Cukrászda, Budapest)
- Balatoni Habos Mogyoró – feketeribiszkével és tejcsokoládés karamellel készített torta (Horváth Cukrászda, Budapest)
- Fertődi Fekete – barnarizs-liszttel és céklás-diós tésztával készült, feketeribizli-krémes torta (Frer Cukrászda, Budapest)
- Ingyom-Bingyom – málnás ropogós réteggel kombinált, citromos és aszalt gyümölcsös piskótával és pillecukor-rétegekkel készült torta (Tóth Cukrászda, Dunaföldvár).
A Magyarország Cukormentes Tortája verseny – melyet 2012 óta rendeznek meg az Egy Csepp Figyelem Alapítvánnyal közösen – döntőjébe a pomázi Édes-Gyömbér Cukrászda Túrós kolibri nevű, narancszselét és túrót kombináló süteménye mellett fővárosi cukrászdák édességei, a Horváth Cukrászda Homok aranya nevű homoktövises tortája, a Zazzi Cukrászda Pöttyös Panni elnevezésű céklás-gyümölcsös kreációja, a Frer Cukrászda Málnás zöldségtortája, és az Édességlabor Kócos Kajszi nevű barackos süteménye került be.
„Magyarország cukormentes tortája” a Pöttyös Panni torta lett
A díjátadó ünnepségre augusztus 10-én délelőtt a Parlament Vadásztermében került sor. A tortákat 2017. augusztus 19-től kóstolhatjuk meg először az ország több cukrászdájában. A recepteket az év végén hozzák nyilvánosságra.
Forrás: sokszinuvidek.24hu