Bajnokságra készülnek a békéscsabai atléták

2018. június 28. 16:51 | Gyemendi Réka

Három fiatal békéscsabai atléta harcolta ki a részvételt a nyári szabadtéri világversenyekre, amelyek közül az egyiket hazai pályán, Győrben rendeznek.

Az indulók között van Apáti Bence is, aki 2017 után újra eseménydús esztendőre számít. Tavaly az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon szerzett ezüstérmet, idén pedig folytatná a menetelést. Az egy hét múlva kezdődő Európa-bajnokság mellett októberben az Ifjúsági Olimpián, decemberben pedig a Mezei futó Európa-bajnokságon is helyt kell állnia. Edzője, Tóth Sándor kiemelte, hogy a 16 éves versenyző az elmúlt évben beírta a nevét az európai sporttörténelembe, így az ifjú futónak Győrben is bizonyítania kell tehetségét. Bence célja, hogy a legjobb hat közé kerüljön, így kiharcolja a részvételt az októberi Ifjúsági Olimpián.

A viharsarki egyesület másik fiatal tehetsége, Zahorán Petra 5000 méteren áll rajthoz az ifjúsági Európa-bajnokságon, amely július 5-én kezdődik. Az U20-as világbajnokság öt nappal később startol a finnországi Tamperében. A viadalon összesen 20 magyar versenyző vehet részt, köztük a szintén békéscsabai Pavuk Tíra is, aki 3000 méteres akadályfutásban mutathatja meg tudását.

 

Gyemendi Réka

További programok »

Sport

Még el se kezdődött az új idény, de Boér Gábor máris távozott Barcikáról

A Békéscsaba 1912 Előre korábbi vezetőedzője fél évig volt munka nélkül, mígnem júniusban leszerződött a Kazincbarcika együtteséhez, ahol egy új koncepciót vázoltak fel, hiszen több szempontból is megújult az NB II-es csapat. A hirtelen távozás mögött szakmai előrelépés áll, hiszen Boér Gábor az NB I-es Zalaegerszeg edzője lesz.
2020. július 13. 11:22
FEL