Atlétika: Apáti Bence kétszeres győztes a Liga Döntőn

2018. szeptember 3. 13:55 | behir

A sűrű atlétikai versenynaptárban ezen a hétvégén az Ifjúsági és Junior Liga Döntőn versenyeztek Kopp Békéscsabai Atlétikai Club tehetségei. A korábbi fordulók után már csak a legjobbak szerepeltek a fináléban, ahol a csabai klub fiataljai nem okoztak csalódást és újabb dobogós eredményeket szereztek.

Az MTK Budapest sporttelepén az időnként esős, de párás meleg időben a változó létszámú döntőkben felváltva biztos győzelmeket és szoros küzdelmeket láthattak az érdeklődők. A  legnagyobb sikert Apáti Bence érte el, aki duplázott, miután 800 m-en és 1500 m-en sem talált legyőzőre.

- A Buenos Aires-i Ifjúsági Olimpiára készülő versenyzőm első helyezései azért is dicséretesek, mert Bence a felkészülési szakasz legmunkásabb hetét végezte, mely a ligadöntő idejével egybeesett. Örülünk Urbanikné Rosza Mária sportolói, Pavuk Tíra és Zahorán Petra dobogós helyezéseinek is - értékelte Apáti Bence versenyzését edzője, Tóth Sándor.

Zahorán Petra az ifjúságiaknál második lett gyaloglásban, Mundruczó Nóra 100 m-en egy negyedik, míg Zámbori Kornél egy hatodik helyezést gyűjtött.

 

Pavuk Tíra (528) két érmet nyert (Fotó: Kopp Békéscsabai Atlétikai Club)

 

Pavuk Tíra is két érmet tehet a vitrinbe, a junioroknál 1500 m-en diadalmaskodott, míg 5000 m-en ezüstérmet szerzett. Döme Adél rúdugrásban a negyedik lett, Kis Lajos 800 m-en, míg Keresztesi Kristóf diszkoszvetésben zárt a hetedik pozícióban.

 

További programok »

FEL