Több versenyen is remekeltek a békéscsabai atléták

2018. május 7. 14:53 | behir

Pavuk Tíra országos junior bajnok 10 ezer méteren, Apáti Bence korosztályos bajnok, Kovács Barbara ösztöndíjas, Pap Csilla bronzérmes Koszovóban.

A junioroknál, 10 ezer méteren OB győztes lett Pavuk Tíra, aki a felnőttek között is szép eredményt ért el, hiszen 5. helyezett lett Budapesten, április 30-án az országos bajnokságon – írja a KOPP Békéscsabai Atlétikai Club beszámolója. Urbanikné Rosza Mária így nyilatkozott tanítványa futásáról: „ Tíra a megbeszélt tempóban, végig egyenletesen a saját iramát futotta, a  táv felétől már magabiztosan növelte az előnyét, és védte meg a 10.000 m-es Országos Bajnoki címét”.

Az OB keretén belül nagy mezőny gyűlt össze a korosztályos liga számaiban: az Ifjúsági Ligában 1500 méteren Tóth Sándor mesteredző középtávfutója, Apáti Bence győzött 4:02,31-es idővel, a junioroknál ugyanezen a távon Kis Lajos versenyző a második helyen ért célba. A serdülők 800 m-es viadalán Szabó Ádám aranyérmes lett.

 

 

Kovács Barbara elnyerte a BOM a Magyar Sportért ösztöndíját

Tizenöt fiatal magyar sportoló felsőoktatási tanulmányait támogatja a BOM a Magyar Sportért Alapítvány ösztöndíja, amelyet idén 5. alkalommal adtak át. Az ösztöndíjakat csütörtök este adták át a Larus étteremben, Kovács Barbara, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club olimpikonja is a támogatottak között van.

 

 

Pap Csilla bronzérmes Koszovóban

Pap Csilla Pistinában is kiválóan szerepelt, amelyről így számolt be: "Április 29-én Koszovó fővárosában versenyeztem, a Pristina félmaratonon. Igazi kihívásnak bizonyult a verseny, főképp az időjárás tekintetében. Mivel már a versenyt megelőző napokban közel 30 fokot mutatott a hőmérő, készülhettünk a hőségre. Ráadásként a verseny napján már nem csak a meleggel, de a széllel is meg kellett küzdeniük a versenyzőknek. Maga a félmaratoni pálya nem volt túl változatos, azonban annál több emelkedő volt benne, így az időeredménnyel voltaképp nem lehet számolni. Mindent összevetve, sikerült a harmadik helyet megszereznem két kenyai lány után. Szeretnék gratulálni a magyar csapat többi tagjának is, akik végigküzdötték ezt a megmérettetést, ugyancsak szép eredményekkel zárva."

 

További programok »

Sport

Újabb fiatal tehetség a csabai röplabdások keretében

Újabb fiatal játékos szerződtetését jelentette be a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület. A békéscsabai születésű, saját nevelésű Szűcs Gréta az elmúlt szezonban az U18-as csapat egyik húzóembereként ünnepelhetett bajnoki címet hazai közönség előtt.
19:39
FEL