Külföldi gyaloglók is jönnek Békéscsabára az EB kvalifikációért

2018. április 19. 08:11 | behir

 

Az április 22-én, vasárnap délelőtt tartott rangos viadalon 20 kilométeren mindkét nemben kvalifikálhatják magukat az atléták a berlini Európa Bajnokságra - írja a KOPP Békéscsabai Atlétikai Club.

A Gyalogló OB - Magyar Szuper Liga - Felnőtt és utánpótlás férfi-női 20 kilométeres gyaloglás és Fiatalkorúak Hosszútávú gyaloglás számaiban többször nyertek világnagyságok és mindig kiváló lehetőséget jelentett a békéscsabai klub legjobbjainak a hazai közönség előtti versengés.

Kovács Barbara olimpikon gyaloglása azért is érdekes, mert számára az EB kvalifikáció megszerzése a cél. Zahorán Petra Ifjúsági EB-re készül, így hazai közönség buzdítása fontos számára.

Az ideérkező magyar olimpikonok: Helebrand Máté, Srp Miklós, Récsei Rita, Venyercsán Bence és további hazai kiválóságok mellett a külföldi gyaloglók versengése élményt adhat a kilátogatóknak.

Az ország teljes mezőnye itt lesz, hiszen országos bajnokságot rendezünk minden korosztályban. Több éremesélyes békéscsabai válogatott gyaloglónak szurkolhatnak a kilátogatók.

 

 

A békéscsabai futóknak is szurkolhatunk

Folytatva a hagyományt, immár 24. alkalommal rendezik meg a 6 kilométeres utcai futóversenyt - melyre online a www.bcsac.hu-n és a helyszínen 10 óráig is nevezhetnek a futók.

Külföldi és magyar kiválóságok küzdenek az elsőségért, közöttük a békéscsabai Gregor László, Apáti Bence, Pavuk Tíra is, de a visszatérő és már ismert családoknak és amatőröknek is szurkolhatnak. 3x1000m-es családi váltó és5x 1000 m-es általános iskolai váltóversenyt és 3 x 1000m-es céges váltóversenyt rendezünk.

Múltévben először ezen a napon rendezték a Kölyök Atlétikai egyesületi versenyt is a legkisebbeknek. Vaszkán Gábor koordinátor most a megyei iskolákat is invitálta a vasárnapi versenyre.

A 21. Szupermaraton, Kerékpáros és Görkori Túrára is várja a Csaba Centerben vasárnap délelőtt a nevezőket. 

További programok »

Sport

Makra Noémi is szerekhez lép a szombathelyi Világkupán

Klasszisok az Arena Savariában! A szombathelyi Világkupán a magyarokon kívül tizenöt nemzet sportolói indulnak a hétvégén. Nagy a várakozás a sportágban, hiszen legutóbb nyolc hónappal ezelőtt, a bakui Világkupán versenyzett a mezőny, azóta a koronavírus miatti leállást követően csak kiscsoportos edzéseken tudtak készülni a legjobbak, ráadásul Challenge Világkupából idén ez lesz az első, és eddig úgy tűnik, az egyetlen is.
12:27
FEL