Korosztályos Európa-bajnokságon és országos bajnokságon remekeltek az atléták

2023. július 18. 08:26 | behir.hu

A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club két versenyzője kvalifikálta magát az espooi korosztályos Európa-bajnokságra. A csabai sportolók a korosztályos országos bajnokságokon is jól szerepeltek.

Tóth Sándor gyaloglója, Zahorán Petra számára ebben az évben az volt a cél, hogy kijusson az Európa-bajnokságra, hiszen közel 1 éves sérülés után tért vissza a versenypályára. Petra az edzői célkitűzést megfejelte, hiszen az idei legjobbjával érte el a rangos 15. helyet.

 

Zahorán Petra (fotó: BCSAC)

 

Espooban az Erdős Péter-Adorján László edzőpáros kiválósága, Steigerwald Ernő 400 méteren, futama 3. legjobb eredményével könnyedén befutotta magát a középdöntőbe. Az aznap délután folytatódó versenyben bár nem jutott a döntőbe, mégis dicséret illeti az erős mezőnyben való helytállásáért. Ernő most már a világbajnokságra koncentrálhat.  

 

Steigerwald Ernő (fotó: BCSAC)

 

Eredmények:

Helyezés

Név

Versenyszám

Eredmény

 

14.hely

Steigerwald Ernő

400 m

46,92

 

15.hely

Zahorán Petra

20 km gyaloglás

1:45,46

idei legjobb eredmény

 

Az U20-as és az U23-as  országos bajnokságon 5 aranyérmet is szereztek a csabai atlétikai klub kiválóságai. 

Tudtuk, hogy versenyzőinknek jó esélyük van a dobogóra, de azt is tudtuk, hogy nincsenek előre borítékolt győzelmek, nagy küzdelem és koncentráció kell hozzá. Ilyenkor mutatkozik meg, hogy ki, mennyire képes felszabadultan versenyezni és mennyire tudja magát átengedni a képességeinek. A versenyzőink szerettek volna nyerni, és nagyon büszkék vagyunk, hogy ötször is dobogó legmagasabb fokára álltak értékelte a bajnokság eredményeit a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club igazgatója, Tóth Sándor. 

Tóth Sándor mester mindkét versenyzője érmes lett a bajnokságon. Karsai Gábor 5000 méteren minden versenyzőt lekörözött, úgy nyerte meg a bajnokságot, és ismét bizonyította, hogy a magyar atlétika élvonalához tartozik. Gábor ismét ragyogóan futott, kétség sem fért a győzelméhez.

 

 

Karsai Gábor (fotó: BCSAC)

 

Zahorán Milán az első nap 1500 m-en látványosan nagy hajrával nyert, ez rányomta a bélyegét a másnapi 800 méterre, de azért így is új egyéni csúcsot futott. Solticz Kálmán dobói is bravúrosan versenyeztek. Baukó Petra 2 aranyat, Csizmazia Áron egy arany és egy ezüstérmes helyezést szerzett a klubnak.

 

A dobogó legfelső fokán Zahorán Milán, előtte Tóth Sándor (fotó: BCSAC)

 

Eredmények:

Helyezés

Név

Versenyszám

Eredmény

Megjegyzés

1.hely

Karsai Gábor

5000 m

14:59,46

 

1 hely

Zahorán Milán

1500 m

4:19,83

 

1.hely

Baukó Petra

diszkoszvetés

43,99 m

 

1.hely

Baukó Petra

súlylökés

12,03 m

 

1.hely

Csizmazia Áron

súlylökés

14,68 m

 

2.hely

Csizmazia Áron

diszkoszvetés

48,05 m

 

5.hely

Zahorán Milán

800 m

1:54,83

egyéni csúcs

 

További programok »

FEL