Atlétika: Zahorán Milán döntőbe jutott 1500 m-en az U18-as Eb-n

2022. július 6. 07:21 | behir.hu

Négy békéscsabai versenyző mutatkozott be a jeruzsálemi U18-as atlétikai Európa-bajnokságon.

Az Európa-bajnokság első napján Zahorán Milán 1500 m-en okosan versenyzett, futamában 4. lett, így biztosan jutott be a döntőbe.

– Kitűnő taktikus futással teljesítette a megbeszélteket. A végén ki sem hozta magából a maximumot. Izgatottan várom a szerda esti döntőt – értékelt itthonról edzője, Tóth Sándor.

Bagi Árpád és Urbanikné Rosza Mária csapatedzőként a helyszínen vannak. Előbbi versenyzője, Erős Eszter beállította idei eredményét a 370 cm-t, amivel ugyan nem került döntőbe, de bizonyította, hogy az első világversenyén tudta hozni az egyéni legjobb eredményét.

Urbanikné Rosza Mária tanítványa, Kis Petra Sára 800 m-en a három futamból álló népes mezőnyben, futamában 4. helyezettként nem sokkal maradt le a döntőbe jutásról.

Solticz Kálmán dobója, Baukó Petra súlylökésben (13,29 m) nem jutott döntőbe, de a fő számában, diszkoszvetésben, szerda délelőtt áll a dobókörbe.

 

További programok »

Sport

Csak úgy dőltek az egyéni csúcsok a vásárhelyi Gyarmati Kupán

Tizedik alkalommal rendezte meg hétvégén a Hód-Fürdő Kft. a Gyarmati Kupa nemzetközi úszóversenyt a hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszodában. A kétnapos eseményre harminc klub delegálta felnőtt és utánpótláskorú sportolóját, megyénkből mind a hét egyesület képviseltette magát.
19:31
FEL