Bácsfalvi Zoltán festő kiállítását nyitották meg a Lencsési Közösségi Házban

2022. október 7. 19:33 | Papp Ádám Sándor

Bácsfalvi Zoltán festő kiállítását nyitották meg pénteken délután a Lencsési Közösségi Házban. Takács Péter igazgató elmondta, hogy az Aradi Fotóklub szeptemberi tárlata után a békéscsabai alkotó munkáit mutatják be az 1991-ben életre hívott Lencsési Galéria sorozat részeként.

Az eseményt Békéscsaba polgármestere nyitotta meg, aki köszöntő beszédében örömtelinek nevezte, hogy a város kulturális élete gazdag és nap, mint nap kiállításmegnyitókat, szoboravatókat rendeznek a megyeszékhelyen. Szarvas Péter köszönetét fejezte ki a Lencsési Közösségi Ház felé, amely folyamatosan lehetőséget biztosít helyi művészeknek és alkotóknak arra, hogy bemutassák munkáikat.

Takács Péter, az intézmény igazgatója arról beszélt, hogy a Lencsési Galéria sorozatot 1991-ben hívták életre, amelynek célja, hogy a Békéscsabán és a város környékén élő alkotóknak biztosítsanak bemutatkozási lehetőség.

– Bácsfalvi Zoltán harmadik kiállítását rendezzük meg visszamenőleg az elmúlt 12 évben. A festő kiállítása az 1991 óta működő Lencsési Galéria sorozat 304. tárlata, idén ez a nyolcadik. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk a nagyterem megépítése és átadása óta, hogy két kiállítás tekinthető meg az intézmény falai között – fogalmazott az igazgató. 

Bácsfalvi Zoltán elmondta, hogy már gyermekkorában is szeretett rajzolni, majd 20 évvel ezelőtt, ahogy felhagyott a versenysporttal, újra ecsetet és ceruzát ragadott. Saját bevallása szerint a festészetbe jobban beleásta magát, autodidakta módon bővítette tudását és több, nagy kvalitásű művész segített fejlődésében.

– A kiállításon 27 alkotásom szerepel. A festményeimet jellemzően az utazásaim emlékei alapján készítettem. Jellemző a képekre az, hogy tájat ábrázolnak, emberi jelenlét nélkül. Egy kivétel van, a "Mesterségem címere" című kép, amelyet minden tárlatomra elviszek, hiszen tűzoltóként dolgozom – hangsúlyozta a festő.

A Lencsési Közösségi Házban a tárlat október 28-ig tekinthető meg, hétköznapokon 10-től 18 óráig.

 

Galéria

További programok »

FEL