Az elmúlt év címmel nyílt tárlata a Márvány Fotóműhelynek Békéscsabán

2023. január 21. 08:08 | Papp Ádám Sándor

A magyar kultúra napja alkalmából "Az elmúlt év" címmel nyílt meg a Márvány Fotóműhely tárlata a Lencsési Közösségi Házban pénteken délután.

33 klubtag, 33 fényképe látható a péntek délután megnyitott "Az elmúlt év" című tárlaton. A Márvány Fotóműhely elnöke arról beszélt, hogy klubjuk 43 fővel működik és céljuk a közösségépítés, a tagok szakmai fejlődése.

– Júniusban Kaposváron voltunk négy napig, illetve októberben Marosvásárhelyen volt kirándulásunk. A tárlaton ezeken az eseményeken készült fényképek is fellelhetőek – mondta Katona Péter

A Lencsési Közösségi Ház vezetője arról beszélt, hogy az energiaárak emelkedése miatt a kulturális intézmény keddenként és péntekenként tart nyitva 10 és 18 óra között. Takács Péter kiemelte: a kialakult helyzet ellenére immár több évtizedes hagyomány az, hogy a magyar kultúra napja alkalmából fotókiállítást szerveznek.

– A Lencsési Közösségi Házban 2001 óta tartunk rendezvényeket a magyar kultúra napja alkalmából. Ennek egy állandó eleme van – szintén 2001 óta – a fenntartásunkban működő Márvány Fotóműhely kiállításának megnyitója. Az eseménynek külön jelentőséget ad az, hogy 200 éve született meg a magyar nemzet himnusza – fogalmazott az intézmény vezetője.

A kiállítást Varga Tamás, Békéscsaba alpolgármestere nyitotta meg, aki köszöntő beszédében hangsúlyozta, hogy 2022-ben is gazdag volt a város kulturális élete és bízik abban, hogy ez idén sem lesz másképp.

– Békéscsabán színes, gazdag és magas színvonalú kulturális élet zajlik kiváló szakemberekkel, művészekkel és intézményekkel, legyünk erre büszkék. Sok, nálunk tehetősebb, jobb gazdasági mutatókkal rendelkező város nem, vagy csak tört részét tudja ennek nyújtani – emelte ki az alpolgármester.

A Márvány Fotóműhely kiállítása február 10-ig tekinthető meg a kulturális intézményben.

Galéria

További programok »

FEL