Az olvasás népszerűsítése a cél- megkezdődött a 90. ünnepi könyvhét Békéscsabán

2019. június 13. 09:41 | Kovács Andrea

Könyvbemutatók és író-olvasó találkozók, kedvezményes vásárlási és kölcsönzési lehetőségek, koncertek és előadások is várják az ünnepi könyvhét programjaira látogatókat. Békéscsabán a könyvtár mellett a helyi intézmények két napig a főtéren is népszerűsítik a könyveket és az olvasás fontosságát.

 

 

Az ünnepi könyvhét békéscsabai programsorozata hétfőn este Nógrádi György "A könyvek és a nagyvilág" című előadásával kezdődött. A biztonságpolitikai szakértőként ismert író a közeljövőben megjelenő, "Ez Németország" című könyvéről is beszélt, amelyben saját élményei alapján mutatja be az ország 21. századi történetét. Szerdán Békéscsaba főterén Vozár M. Krisztián zongorajátékával folytatódott a könyvhét programsorozata.

 

Rakonczás Szilvia és Nógrádi György (Fotó: Fazekas Róbert)

 

A rendezvény megnyitóján Bauer Barbara író hangsúlyozta: a rendezvénysorozat legfőbb célja, hogy ilyenkor az írók, a könyvtárosok és mindazok, akik a könyvek népszerűsítésben részt vesznek, együtt ünnepelnek az olvasókkal  A szervezők két napon keresztül minden korosztály számára érdekes programokkal várják az érdeklődőket a Szent István téren. A könyvtárban pedig tovább folytatódik a rendezvénysorozat.

 

Fotó: Máthé Csongor

 

Rakonczás Szilvia, a Békés Megyei Könyvtár igazgatója elmondta: 1929-ben Supka Géza javaslatára azzal a céllal született meg az ünnepi könyvhét ötlete, hogy népszerűsítsék az irodalmat és az értékes olvasnivalót. A Békéscsabai Ünnepi könyvhéten pedig ezenfelül fontosnak tartják, hogy a helyi szerzők és intézmények elmúlt évi kiadványait megmutassák és népszerűsítsék.

A 90. ünnepi könyvhét programja június 21-én a Bárka folyóirat irodalmi délutánjával zárul majd.

További programok »

Kultúra

Gyulai tehetségek koncertje a kastélyparkban

Erkel-ösztöndíjban részesülő gyulai fiataloknak rendez hangversenyt az Erkel Ferenc Társaság, amely hagyományt is teremtene a bemutatkozás lehetőségének biztosításából. A koncertet öt, egykor Erkel Ferenc személyes használatában volt tárgy, a gyulai múzeum részére történő átadása is kiegészíti.
2021. június 12. 16:35
FEL