Az év könytárosait díjazták a megyei szakmai napon

2018. december 11. 08:49 | Kovács Andrea

Elismerték a könyvtárakban dolgozó szakembereknek a települések kulturális életében betöltött kiemelkedő tevékenységét. Az Év Könyvtárosa kitüntetéseket a Békés Megyei Könyvtárban adták át a díjazottaknak. A Magyar Könyvtárosok Egyesülete Békés Megyei Szervezetének szakmai rendezvényén arról is szó esett, milyen feladatok várnak az intézményekre a 21. században.

 

 

Az "Év Könyvtárosa Békésben 2018" díjat az ajánlások alapján a Mezőkovácsházi Városi könyvtár igazgatója kapta. Albertus László 2002 óta dolgozik a városi könyvtárban. Informatikusként kezdte, és 2015 óta vezeti az intézményt. Kollegáival igyekeznek kilépni abból a szerepből, amit a könyvtárról gondolnak az emberek, szeretnének megfelelni a modern kor követelményeinek és közösségi térré válni. Ennek érdekében több pillért is próbálnak erősíteni. Ilyen például a helytörténet, az informatika, illetve az olyan könyvtári órák, amelyek kicsit a 20. század tudását a 21. század technikájával próbálják ötvözni- fogalmazott Albertus László

 

Albertus László, az

 

A könyvtárosok a kistelepülési ellátásban a különféle kulturális programok szervezői is. Az aktív, lelkes munkája elismeréseként, Fábri Melinda kapta az „Év KSZR Könyvtárosa Békésben 2018” díjat. A Csabacsűdi könyvtár vezetője elmondta: 2009 óta dolgozik az intézményben, informatikus könyvtárosként. A kis lélekszámú településen próbálnak minél több olvasót bevonzani a könyvtárba, rendezvényeket szerveznek és a civil szervezetekkel is tartják a kapcsolatot.

 

Fábri Melinda, az

 

A könyvtárak új feladatairól is hallhattak előadásokat a szakmai napon résztvevők. Rakonczás Szilvia, a Békés Megyei Könyvtár igazgatója elmondta: tájékoztatót kaptak az önkéntességről, és arról, hogy az adatvédelemmel kapcsolatban milyen teendői  vannak a könyvtáraknak. A szakemberek megtekintehették a nemrégiben átadott természettudományos élményközpontot, a kollabort is.

 

 

További programok »

Kultúra

Csabai származású a Richter Gedeon könyv írója

Richter – Richter Gedeon regényes életrajza címmel jelenet meg a napokban a békéscsabai származású, ám több évtizede a fővárosban élő Berényi Anna negyedik kötete. Az eredetileg közgazdász végzettségű alkotóval telefonon beszélgettem – tegeződő formában, hogy megkönnyítsük a kommunikáció menetét.
2021. június 24. 15:52
FEL