Az István malom lesz a téma ma délután, a békéscsabai a városházán

2019. május 29. 11:09 | Varga Diána

A békéscsabai István malmot ért kárról és a kialakult helyzetről tanácskozik szerda délután a helyi képviselő-testület.

Ahogy arról korábban többször is beszámoltunk, május 21-én késő délután kigyulladt, majd szinte teljesen leégett a békéscsabai István malom épülete. A helyszínre hat város közel 70 tűzoltója érkezett és kezdték meg a lángok megfékezését. A tragikus pillanatokat közel négy órán keresztül közvetítette a behir.hu. 

 

 

Hogy mi okozhatta a tüzet, azt egyelőre nem tudni, de az ingatlan komoly károkat szenvedett. Szerdán a szakértők és a közélet szereplői a történteket elemezték, és arról is beszéltek, hogyan tovább. Herczeg Tamás országgyűlési képviselő és Szarvas Péter polgármester sajtótájékoztatón, dr. Becsei László, a Békés Megyei Központi Kórház főigazgatója pedig megkeresésünkre nyilatkozott erről – erről itt írtunk bővebben. Ugyanazon a napon Hégely Sándor, az épület egyik tulajdonosa arról beszélt: ha rajta múlik, a malom egyszer újra régi fényében tündököl majd. A 7.TV így számolt be a történtekről: 

 


 

Az épület statikaliag meggyengült, ezért gyors beavatkozásra van szükség – a szemfüles békéscsabaiak észrevehették, hogy az utóbbi napokban daru dolgozott a Gőzmalom térnél. A szerda délutáni, soron kívüli közgyűlésen valószínűleg erről is szó esik majd, illetve arról, hogy mit tehet az önkormányzat jelen helyzetben.

Az ülés 14 órakor kezdődik a városháza dísztermében, melyet a 7.TV-n és a behir.hu-n is élőben közvetítünk.

További programok »

Itthon

Szombattól fogadhatnak látogatót a csabai Életfa és az Ady utcai otthon lakói

A bezártság és a találkozás hiánya nagyon megviseli az idősek otthonainak lakóit és hozzátartozóit. Ezért is örvendetes, hogy június 6-ától, egyedi szabályok betartása mellett, újra fogadhatnak látogatókat és kaphatnak csomagokat a Békéscsabai Életfa Idősek Otthonának és az Ady Endre Utcai Idősek Otthonának lakói - tudatta Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere.
15:12
FEL