Az élvonalbeli Zalaegerszeg látogat szerdán a Kórház utcai stadionba

2023. február 7. 16:23 | Hidvégi Dávid

A Magyar Kupa nyolcaddöntőjében folytatja szereplését a Békéscsaba 1912 Előre együttese. A labdarúgó NB II 18. helyén álló Békéscsaba, az első osztály hatodik pozícióját elfoglaló Zalaegerszegi TE FC-t fogadja szerdán a Kórház utcai stadionban.

A Békéscsaba 2023-ban még veretlen a tétmérkőzéseken, hiszen győzött Kazincbarcikán, majd vasárnap 1-1-es döntetlent játszott a Gyirmót ellen.

– Hétvégén nehéz meccsünk volt, de szerintem nagyon jól teljesített a csapat és most egy ugyanolyan erős csapatot várunk a Magyar Kupában. Megpróbálunk mindent beleadni, hiszen cél a továbbjutás – mondta Lukács Raymond, az együttes csatára.

A Békéscsaba a Szegedi VSE és az FC Nagykanizsa kiejtésével jutott be a Magyar Kupa nyolcaddöntőjébe, a Zalaegerszeg pedig a Kaposvár és a Kazincbarcika búcsúztatásával jutott a legjobb 16 közé. A két együttes között osztály különbség van, hiszen az Előre az NB II 18., míg a ZTE az NB I. 6. helyén áll.

– Egy nagyon jó csapat ellen játszunk, egy NB I-es középcsapat ellen, akikek nem úgy sikerült a rajt, mint szerették volna. A ZTE egy fizikálisan nagyon erős, jó képességű együttes. Hazai pályán játszunk, így a lelkesedéssel tudjuk kompenzálni a fizikális és játékbeli tudást különbséget. Mindent meg fogunk próbálni annak érdekében, hogy tovább jussunk – nyilatkozta a mérkőzést megelőzően Brlázs Gábor vezetőedző.

A Békéscsaba-Zalaegerszeg Magyar Kupa mérkőzése szerdán 13 órakor kezdődik a Kórház utcai stadionban.

További programok »

Sport

Szegeden már a nyári bajnokságok jegyében úsztak a csabaiak

Minden korosztálynak, a felnőttől a legkisebbekig írtak ki versenyszámokat a napokban lezajlott Naturex Kupa úszóversenyen. A Szegedi Tiszavirág Sportuszodában megrendezett kétnapos eseményre 26 klub – köztük kilenc határokon túli – adta le nevezését, összesen kicsi híján háromszáz versenyző lépett rajtkőre, kereken 1200 startot jegyezve.
2023. március 21. 16:41
FEL