Helyzetekig sem jutott a Békéscsaba, nem sikerült a bravúr a Zalaegerszeg ellen

2023. február 8. 17:40 | Hidvégi Dávid

Szerdán a MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében az NB I 6. helyezettjét fogadta a másodosztály 18. pozícióját elfoglaló Békéscsaba 1912 Előre a Kórház utcai stadionban. A mérkőzésen szinte helyzetekig sem jutott Brlázs Gábor csapata.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–ZALAEGERSZEGI TE FC 0–2 (0–0)
Békéscsaba, 380 néző. Vezette: Rúsz Márton (Horváth Róbert, Punyi Gyula)
BÉKÉSCSABA: Krnács – Bora, Albert I. (Farkas B., 89.), Szabó Cs., Puskás – Futó (Ilyés, 85.), Váradi, Hodonicki (Kitl M., a szünetben), Kóródi (Horváth P., a szünetben) – Lukács R. (Zádori, 74.), Hamed. Vezetőedző: Brlázs Gábor
ZALAEGERSZEG: Demjén – Lesjak (Huszti A., 79.), Mocsi, Csóka, Gergényi – Szendrei N., Kovács B. (Ikoba, 61.), Sankovic – Ubochioma (Szalay Sz., 61.), Manzinga, Mim (Németh D., 79.). Vezetőedző: Ricardo Moniz
Gólszerzők: Ikoba (81.), Németh D. (87.)

A zöld-narancssárga mezben pályára lépő Zalaegerszeg kezdett veszélyesebben, a 2. percben Mim Gergelyt buktatták az alapvonal közelében. A tizenhatos vonaláról járó szabadrúgást Szendrei Norbert tekerte kapura, Krnács Richárd védett, majd a róla kipattanó labdát Mocsi Attila fejelte kapura, ám Bora György mentett. Alig egy perccel később Szendrei tört be a tizenhatoson belülre, majd tovább passzolt Kovács Norberthez, akinek lövését hárította a kapus. A 3. percben egy jobb oldali zalai beadás után Manzinga próbált ollózni, de a labda elkerülte a csabai kaput.  A 23. percben Meshack cselezte be magát a tizenhatoson belülre, 6 méterről lőtt, de Krnács védett. A 27. percben Demjén Patrik kirúgása után Manzinga vette le a labdát, becsapta a rátámadó Hodonickit, majd ballal, 10 méterről lőtt a bal kapufa mellé lőtt. A 34. percben Sankovic passza után Meshack próbálkozott mintegy 30 méterről, de erős lövése nem talált kaput, így 0-0-ás döntetlennel vonultak szünetre a csapatok.

Ricardo Moniz változtatásai beválltak a második félidőben, két cserejátékosa révén gólt szerzett a Zalaegerszeg a 81. percben, amikor Szalay Szabolcs beadását Ikoba 5 méterről a bal alsó sarokba fejelte (0-1). A 87. percben növelte előnyét a ZTE, amikor Szendrei lódult meg a bal oldalon, 12 méterről lőtt, Krnácsról kipattant a labda a feladóhoz, ő a csere Németh Dániel elé tálalt, aki 6 méterről jobbal a kapu közepébe lőtt (0–2). Brlázs Gábor csapata gyakorlatilag helyzetek nélkül szenvedett vereséget és esett ki a Magyar Kupából, így mostantól kizárólag az NB II-es tagság megőrzésére koncentrállhat. A Békéscsaba hétfőn az MTK otthonába látogat a bajnokság 23. fordulójában.

Galéria

 

További programok »

FEL