Újabb kulcsfontosságú mérkőzés következik a Békéscsaba 1912 Előre számára

2022. december 3. 11:24 | Hidvégi Dávid

Idei utolsó előtti mérkőzésére készül a labdarúgó NB II-ben szereplő Békéscsaba 1912 Előre! A bajnokságban 18. helyen álló viharsarkiak ellenfele a 9. pozíciót elfoglaló FC Ajka lesz vasárnap délután.

A válogatott szünet utáni folytatás nem indult jól az együttes számára, hiszen a Tiszakécske otthonában vereséget szenvedett. A hazai együttes már a 6. percben vezetést szerzett, amikor Horváth Zoltán lőtt a léc alá. A második játékrész sem indult jól csabai szempontból: a 46. percben Geiger Norbert lőtt a békéscsabai kapuba, amivel ki is alakult a 2–0-s végeredmény. A mérkőzés után csabai játékosok és a szurkolók megvitatták a vereség okait.

– Ez a szurkolók és a mi közös problémánk. Abszolút igazat kell nekik adunk, mert ez ahol most állunk nem méltó ahhoz a klubhoz, amit képviselünk. Hétvégén azon leszünk, hogy megfordítsuk ezt a nézőpontot – mondta a mérkőzést megelőzően a csapatkapitány, Bora György.

Pénteken a Kórház utcai létesítmény hátsó edzőpályáján tréningeztek az Előre játékosai. A Békéscsabának a hátralévő két mérkőzését mindenképpen meg kell nyernie, ha a téli szünet alatt nem akar a kieső zónában maradni. A csapat következő ellenfele a 9. helyen álló FC Ajka lesz.

– Az Ajka egy sokat futó és magasan védekező csapat, akire majd száz százalékosan oda kell figyelni, hogy reális esélyünk legyen a győzelemre. Hazai pályán játszunk és úgy gondolom az elmúlt időszakban az itthon nyújtott teljesítményünk nem volt annyira rossz, sőt, az eredmények sem. Ebből próbálunk erőt meríteni. Itthon szeretnénk tartani a pontokat a szurkolóink és önmagunk miatt is – fogalmazott a vezetőedző, Brlázs Gábor.

A Békéscsaba 1912 Előre a múlt hét folyamán leigazolta a 25 éves tapaszalt támadót, Zádori Krisztiánt. A csatár utolsó klubja a Tiszakécskei LC volt, előtte a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő, a Szeged 2011 Grosics Akadémia, a SZEOL SC, valamint a Tisza Volán SC keretét is erősítette. Tíz hónappal ezelőtt egy Nyíregyháza elleni mérkőzésen súlyos térdsérülést szenvedett, felépülése pedig a vártnál több időt vett igénybe. A játékos az elmúlt héten már a csapattal tréningezett, így amennyiben a szakmai stáb úgy látja, akár már élesben is bevethető lesz vasárnap.

A klub a mérkőzés jegybevételét a hétéves Fannika gyógykezelésére ajánlja fel, aki leukémiás betegségben szenved. Mindkét hazai pénztárnál gyűjtőurnákat helyeznek ki, ahol bárki személyesen is leadhatja pénzbeli adományát, amelyet a következő héten eljuttnak Fannika családjához. Első és második csapat tagjai is egy emberként álltak a kezdeményezés mögé és sikerült jelentősebb összeget gyűjteni a jótékonysági célra.

A Békéscsaba-Ajka összecsapás vasárnap 13 órakor kezdődik a Kórház utcai stadionban. Az Előre ezt követően a Pécs elleni hazai mérkőzéssel zárja a 2022-es évet.

További programok »

FEL